Dünya

Trump: ‘Çok yakın zamanda seyahatlerime yeniden başlıyorum’

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da iş adamlarıyla ülke ekonomisi mevzusunda toplandığı buluşmanın ardından gazetecilere söylemelerde bulundu. Salgın sebebiyle Beyaz Saray’dan dışarı çıkmayan Trump, “Burası bence dünyanın en hoş konutu ama dışarı çıkmak isterim. Ülkenin bir an evvel daha önceki günlerine dönmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

“Belki aranan aşıya lüzum dinlemeyiz”

Trump, “Korona virüs salgınından tamamen kurtulursak, virüs yok olup giderse belki aranan aşıya lüzum dinlemeyiz. Ama aşı bulunursa da bu mükemmel bir iş olur. Bu virüs gidecek. Günün birinde tamamen aramızdan parçalayacak” ifadelerini kullandı.

“Seyahatlerime yine başlıyorum”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump korona virüs sebebiyle ara verdiği tercih çalışmalarına müteveccih olarak, “Çok yakın zamanda seyahatlerime yine başlıyorum. Gelecek hafta Arizona’ya gitmeyi düşünüyorum. Bu seyahati sabırsızlıkla bekliyorum. Arizona’ya yapacağım ziyaretin ekonomik ve aynı zamanda da korona virüs ile çabaya müteveccih olacak” dedi. Yakın zamanda Ohio’ya da gideceğini ifade eden Trump, “Çok uzak olmayan bir gelecekte yine çok rakamda mükemmel insanların katıldığı tercih mitingleri yapabilmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 9 Mart’tan bu yana Covid-19 salgını sebebiyle kaldığı Beyaz Saray’dan 29 Mart’ta çıkarak, Virginia eyaletinde Norfolk Deniz Üssü’nden USNS Comfort sağlık kurumu gemisinin New York’a gidişi kapsamında tertip edilen merasime katılmıştı.

Hasan Çelik
 

Sıradaki Haber :  Fransa’da günlük vaka sayısı 3 binin üzerinde seyrediyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu