Gündem

Türkiye’nin 2. tıbbi yardım uçağı ABD’ye ulaştı

Korona virüs salgının merkez üssü olan Amerika Birleşik Devletlerinde salgın sebebi ile can kayıpları çoğalmaya devam ederken, Türkiye’den Amerika Birleşik Devletlerine bir yardım daha geldi. Türkiye’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifi üzerine başşehir Ankara’da bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı’nda kalkan C-130 tipi nakliye uçağı 2. Takviye kolisini Amerika Birleşik Devletlerinin başşehri Washington’da bulunan Joint Base Andrews askeri havaalanına eriştirdi.

Türkiye’den sevk edilen 2. takviye uçağı ile Amerika Birleşik Devletlerine maske, gözetici sıhhat malzemesi, tulum ve dezenfektan olmak üzere önleyici sıhhat malzemesi sevk edilirken, takviye malzemesi kutularının üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun yanı gizeme Mevlana’nın “Ümitsizliğin arkasında nice ümitler var. Karanlığın arkasında nice güneşler var” laflarına Türkçe ve İngilizce olarak yer verildi.

Türkiye, Amerika Birleşik Devletlerine korona virüs salgını ile gayretine yardım emeli ile ilk takviye uçağını 29 Nisan tarihini yollamıştı.

Ayten Işık

Sıradaki Haber :  Sason’da koronavirüs gölgesinde yılın ilk çilek hasadı başladı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu