Gündem

Türkiye’nin zehri en ölümcül yılanı Derecik’te görüldü

Irak’ın sıfır noktasında bulunan Derecik ilçesinin Anadağ köyü yakınların dolaşan Mehmet Taş, İnzar Tekin ve Mervan Dinç adlı gençler, arazide gördükleri yılan karşısında büyük afallamışlık yaşadı. Hemen harekete geçen gençler, Türkiye’nin zehri en ölümcül yılanı olarak öğrenilen koca engereği sağ tuttu. Görüntü ve resim sürükleten gençler, daha sonra yılanı natürel ortamına vazgeçti.

Koca engerek

Engerekgiller Viperidae familyasından bir engerek cinsi olan ve sırt bölgesinin rengi genel olarak grimsi kahverengi ve bu rengin tonlarında olan koca engerek Vipera lebetina, sırt kısmının bazı yerlerinde birleşik koyumsu benekler de bazen meçhul bulunuyor. Genel olarak fare gibi ufak kemiriciler, kertenkeleler, kuşlar, yılanlar ve muhtelif omurgasız hayvanlarla beslenen koca engerek, yemeden evvel avını zehirleyerek öldürür. Hareketleri oldukça ağır olan bu hayvanlar, boyları 150 santimetreye kadar çıkabiliyor. Koca engerek; ovalarda, taşlık yerlerde, terk edilmiş konutlarda, viranelerde, bahçelerde ve tarlalarda yaşıyor.

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, gençlerin bulduğu yılanın çok zehirli bir cins olan koca engerek olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber :  Yılanlar bu kez kendini Doğu Karadeniz'de gösterdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu