Gündem

Üç günlük sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

İçişleri Bakanlığından söyleme

İçişleri Bakanlığı, yeni tip korona virüs Covid-19 ihtiyatları kapsamında; 30 Nisan 2020 tarihinde saat 24.00 haysiyetiyle 31 şehirde başlayan caddeye çıkma kısıtlamasının bu gece saat 24.00’te sona ereceğine söyledi.

İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı söylemede, “31 şehir için getirilen kent giriş/çıkış kısıtlaması ve ülke genelinde 65 yaş ve üstü İle kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşlarımız ve 20 yaş altındaki çocuklarımız/ gençlerimizin caddeye çıkmalarına ait kısıtlamalar ödünler hariç ise aynı biçimde devam etmektedir.

31 şehrimizdeki 3 günlük caddeye çıkma kısıtlamasına yurttaşlarımız eskiki kısıtlama kararlarında olduğu gibi ‘konutlarında kalarak’ yüksek bir oranda geçim sağlamıştır. Ancak az rakamda da olsa bahse mevzu kısıtlama kararına uymayan yurttaşımız olmuştur. Karara uymayan yurttaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Yasayı ve Türk Ceza Kanununun alakalı maddeleri kapsamında adli ya da yönetimsel operasyon reelleştirilmiştir.

27 bin 828 bireye adli ya da yönetimsel operasyon uygulandı

Bu kapsamda caddeye çıkma kısıtlamasının başladığı 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile 03 Mayıs Pazar günü saat 20.00 arasında karara uymayan toplam 27 bin 828 bireye adli ya da yönetimsel operasyon uygulanmıştır.

Ayrıca tüm ülke genelinde gerektiğinde korona virüs Covid-19 salgını ile gayret kapsamında, şehir ve ilçelerde mülki yönet amirleri başkanlığında umumi hıfzıssıhha heyetlerince mesken yerlerine ait karantina kararları alınmakta ve bu kararlar titizlikle uygulanmaktadır.

Bugün saat 20.00 itibari ile 47 şehrimizdeki; 1 ilçenin tamamında, 4 beldede, 61 semtte, 61 köyde ve 6 mezra olmak üzere toplam 133 mesken yerinde karantina ihtiyatları uygulanmaktadır.

Karantina temkini uygulanan mesken yerindeki toplam popülasyon 121 bin 51’dir. Öte yandan 54 Şehirdeki 247 mesken yerinde karantina kararı kaldırılmıştır.

Korona virüsle gayret kapsamında alınan tüm bu temkinler netice vermeye başlamıştır, ancak bu neticeler asla tembelliğe neden olmamalıdır. Salgın riski henüz geçmiş değildir.

Sıradaki Haber :  Darbenin sivil ayağı ortaya çıkarılamadı

Salgın ile gayrette yurttaşlarımızdan ricamız;

-Toplu taşıma taşıtları ile seyahatlerde,
-Pazar yeri, market/süpermarket ve fırınlardan yapacakları alışverişlerinde,
-Fabrikalar, iş yerleri ile kamu müessese ve kuruluşları gibi toplu olarak bulunulan iş yerlerinde,
-Havaların sıcak olması sebebiyle park, bahçe, sokak, cadde, alan gibi dış mekanlarda,

Sosyal mesafeyi ve sosyal yalıtımı sağlamaları, ayrıca belirtilen alanlarda maske takma gerekliliğine uymaya devam etmeleridir.

Ülke genelinde emniyet ve jandarma ünitelerince pazar yerleri, marketler/süpermarketler vb iş yerleri ile yurttaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alan, sokak ve caddelerde bu mevzudaki teftişlerimiz önümüzdeki hafta içi de yoğun bir biçimde devam edecektir.

Yurttaşlarımıza tüm bu süreçte, göstermiş oldukları dayanışma, sabır ve fedakarlıktan dolayı bir defa daha teşekkür ediyoruz.

Sıhhatli günlerde yine buluşmak için yurttaşlarımızın dayanağına gereksinimimiz devam etmektedir. Covid-19 salgınını hep beraber yeneceğiz” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu