Dünya

Ukrayna, 4 ülkeye uçak seferlerini başlatıyor

Ukrayna, Covid-19 ihtiyatlarını hafifletme kapsamında 4 ülkeye uçak seferlerini başlatacağına söyledi. Ukrayna Havayolları UIA Basın Ofisi’nden yapılan söylemede, Amerika Birleşik Devletlerine, İngiltere’ye, Almanya’ya ve İsrail’e uçuşların 23 Mayıs’tan itibaren başlatılacağı ve biletlerin satışa çıkarıldığı söylendi. Böylece Ukraynalılar başşehir Kiev’den New York’a, Londra’ya, Berlin’e ve Tel Aviv’e uçakla yolculuk edebilecekler.

“Karantina uygulanmazsa hasta sayımız 250 bine çıkar”

Öte yandan, Ukrayna Baş Hekimi ve aynı zamanda Ukrayna Sağlık Bakanı Dayanakçısı olan Viktor Lyaşko tarafından ülkedeki korona hadiselerine müteveccih bir söyleme yapıldı ve söylemede, “Şayet karantina uygulamasına başlamasaydık, şuan olduğu gibi takribî 15 bin değil 220 ile 250 bin arasında korona olayı yaşanırdı” ifadelerini kullandı. Ülkedeki hasta rakamlarına ve yoğun bakım birimlerinin doluluk oranlarına da değinen Lyaşko, Ukrayna’nın ikinci ve üçüncü salgın dalgasına hazır olduğunu da ifade etti.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son söylemelere göre, ülke genelindeki korona virüsü olayı 14 bin 710’a, can kaybı 375’e ve iyileşen hasta rakamı ise 2 bin 706’ya yükseldi.

Bekir Besbelli

Sıradaki Haber :  Binlerce Hong Konglu, Çin Ulusal Marşı'na karşı sokaklara döküldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu