Dünya

Ukrayna’da ilginç protesto: Devlet Başkanlığı binası önüne masa kurdular

Korona virüs salgını sebebi ile yaşam durma noktasına kazançken, salgın ile gayret kapsamında bir hayli ülke kafe ve lokantaların kapatılması kararını verdi. Ukrayna’nın başşehri Kiev’de kafe ve lokanta sahipleri ise bu vaziyeti eksantrik bir biçimde protesto ederek, Devlet Başkanlığı binası önüne masalar kurdular. Protestocular, kurdukları masalarda yoldan geçen yurttaşları ağırlarken, takribî iki aydır kapalı olan iş yerlerinin sosyal mesafe ve hijyen kaidelerine uygun olarak çalıştırılmasına şartı ile yine açılmasını arz etti.

Protestoya katılan ve kafe sahibi olan Nadya Haçaturova, “Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile başkanlık koltuğuna oturmadan evvel 6 sene süresince Mayıs ayı tatillerinde çalışma dostlarımızla birlikte Türkiye’ye ya da Yunanistan’a gider, şenliklerde masa kurar yer kapsa ve eğlenirdik. Ama şimdi zaman değişti ve bugün Başkanlık binası önündeyiz. Zelenskiy, kazançsa yeniden memnuniyetle yer kapsa hoş müddet geçiririz” ifadelerini kullandı.

Organizasyon Başkanı Dmitryi Fedotenkov, yaptığı söylemede bu aktiflik sonrası elde edilecek tüm kazancın sıhhat çalışanlarına aktarılacağını ifade ederken, “Devlet Başkanı Zelenskiy’e de davet mektubu yolladık ama kazanç mı öğrenmiyoruz. Kazançsa masası hazır” dedi.

Öte yandan Ukrayna’da toplam korona virüs hadise rakamı 11 bin 411’e, yaşamını kaybedenler ise 279’a yükseldi.

Bekir Belirgin

Sıradaki Haber :  ABD'yi vuran Laura Kasırgası'nda can kaybı 14 oldu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu