Gündem

Yaren leylekten sevindirici haber

Uluabat Gölü’nün kıyısında bir yarımadanın üzerinde kurulan ve “Leylek Köyü” olarak öğrenilen Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Mahallesi’nin maskotu Yaren isimli leylek, bu sene ilk defa eşiyle aynı anda gelip 5 Mart’ta göl manzaralı yuvasına yerleşti. 1 aylık kuluçka zamanının ardından Yaren leyleğin yavruları yumurtadan çıktı. O anlar ise Karacabey Belediyesi tarafından konulan kamera ile canlı olarak izlendi. Adem Yılmaz ile kurduğu arkadaşlıkla milyonların gönlünü fetheden Yaren leylek eşiyle beraber yuvada yavru telaşında iken, özellikle megakentlerde artık leylek göremeyenlerin alakayla takip ettiği yayını izleyenler dün yavru leyleklerin yumurtadan çıkmasına tanık oldular.

Eskikaraağaç köyünde Adem Yılmaz ile beraber yaşayan Yaren leylek. 5 Mart’ta ilk defa eşiyle beraber gelmişti. Arkadaşlığın 9. senesinde Yılmaz, büyük bir coşkuyla beklediği Yaren leyleği kayığında elleriyle beslemişti. Ancak Mart ayının sonunda 65 yaş üstü yurttaşlar için caddeye çıkma kısıtlaması getirildiği için caddeye çıkamayan Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin arasına korona virüs girmişti. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın bizzat büyük umursadığı Yaren leylek ile Adem Yılmaz’ın arkadaşlığı Yunanistan’da gölge oyunu olmuş, Avusturya ve Almanya’da ders kitaplarına girmiş, son olarak Prag Film Ödülleri’nde en iyi dokümansal mükâfatı almıştı.
Yaren leylekle arkadaşlıklarını dünyanın bildiği Adem Yılmaz, “Geçen sene 4 yavrusu olmuştu. Bu sene 3 yavrusu oldu. Yavrusu yeni olduğu zaman benim kayığıma da gelmiyor. 1 hafta uğramaz, yavruları ile ilgilenir, sonra kazanç. Geçen sene de benzersi olmuştu. Şimdi yavrularını eşi ile beraber geliştiriyorlar. Gizeme ile yavrularının üstünde uyuyorlar. Biri gidip besin getiriyor, öbürü yavruların başında bekliyor. Azıcık daha geliştikten sonra yem aramaya çıkarlar” dedi.

Sıradaki Haber :  Bayramın ilk gününde korona virüs bilançosu açıklandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu