Gündem

Yeteneğini konuşturan fenomen davulcuya Demet Akalın’dan iş teklifi

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Tolunay Demirel, düğünlerdeki davul şovlarıyla kısa sürede sosyal medyada fenomen haline geldi. Davul çalarken hemen hemen kendinden geçen Demirel’in videoları en çok izlenenler arasına girdi. Korona virüs nedeniyle evinden çıkamayan genç davulcu, “Saz mı caz mı?” adlı parçayla başlayan davul şovunu diğer parçalarla devam etmek için evinde hazırlık yapıyor. Fenomen davulcunun videosuna meşhur sanatçı Demet Akalın da yorum yaptı.

Demet Akalın’ın “Gelsin bana, işler başlayınca bulalım” yorumu ile fazla mutlu olduğunu söyleyen Demirel, “Bu yorumu yani teklifi okuyunca çok mutlu oldum. Onun gibi bir sanatkâr ile çalışmayı çok isterim. İnşallah dinç ve daha hoş günlerde bir arada oluruz. Buradan da kendisine teklifi için fazla teşekkür ederim” biçiminde konuştu.

“Davul çalarken yaşadığım mutluluğu da özledim”

Tolunay Demirel, misafir etme mekanlarında ve düğünlerde davul çalmayı çok özlediğini dile getirerek, “Daha önce dönem dönem az daha her gün ziyafet mekanlarında, düğünlerde davul çalardım. Tabii bu işlem başladı, evlerdeyiz. Evde de olsam hazırlanmaya çalışıyorum. Daima birlikte eğlendiğimiz günleri ben de çok özledim. Davul çalarken yaşadığım mutluluğu da özledim” dedi.

“Davulun sesi uzaktan da yakından da fazla hoş benim için” diyen Demirel, hemen şimdi 17 yaşında olmasına rağmen davulculuk baştan sona Türkiye’nin o kadar fazla şehrine gittiğini dile getirdi. Demirel, “Amcamın videoyu sosyal medyaya tesadüfen yüklemesiyle her şey benim için değişti. Bu sayede birçok televizyon programına katıldım, şovlara çıktım. Türkiye’nin dört bir yanını gördüm. Ankara’ya, İstanbul’a dağıtılmış organizasyonlar için gittim. Türkiye’nin yarıya yakınını dolaştım diyebilirim, inşallah bu salgın süreci geçince kalan yarısını da dolaşırım. Eğitimimi açık liseden sürdürüp konservatuvara girmek istiyorum. Bu mesleği sürdürebildiğim dek sürdüreceğim. tekrar tekrar daha ileriye gitmek istiyorum. Davul araklamak benim için yaşam biçimi haline geldi” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Kırıkkale’de vaka sayısı 100’ü aşınca denetimler sıklaştırıldı

“Belediyelerimiz davulculara sahip çıksın”

Korona virüsle uğraş zarfında bu Ramazan’da davulcuların apartmanlara girip, zili çalarak bahşiş toplamasının yasaklanmasına da değinen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Davulcu ağabeylerimiz, kardeşlerimiz gerçekte bu işi para için değil bir geleneğin yaşatılması için yapıyorlar. İnsanlarımız da bu emeğe saygı duyarak bahşiş verseler de sağlığımız her şeyden manâlı. Bu şiddet günler geçince Ramazanlarda yine sokaklarımızda davul seslerini duyarız diye umut ediyorum. Lakin bu Ramazan’da da belediyecilerimiz davulcularımıza sahip çıkabilir diye düşünüyorum. İnşallah görürler sahip çıkarlar. Sonuçta bu bir gelenek.”

Başar Uçar
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu