Gündem

Ziya Dede’nin Adasında Vefa hizmeti

Eskişehir’de eşini kaybettikten sonra memleketi Tunceli’nin Pertek ilçesine dönen 81 yaşındaki Ziya Abay, Tunceli ile Elazığ arasındaki Keban Baraj Gölü havzasında kalan bir adayı keşfederek kendini buraya adadı. Yerleştiği adaya 4 bin fidan diken, yaptığı sulama havuzu ile onları geliştirip adayı ayrı bir görüntüye kavuşturan Abay, korona virüs önlemleri kapsamında 65 yaş üstü kısıtlamasına takıldığı için ilçedeki evine dönmek zorunda kaldı. Korona virüs önlemlerinin elastikleştirilmesi ile geçtiğimiz hafta sonu Huzur adını verdiği adasına giderek ağaçlarıyla buluşan Ziya Dede’nin “Tunceli Valimiz Tuncay Sonel benimle çok ilgileniyor, kendi takımlarından birilerini bu ağaçları budamak için gönderirlerse çok mutlu olurum” arzı anında karşılık buldu.

Ziya dedenin ağaçları bakıma alındı

Vali Tuncay Sonel’in direktifiyle Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde misyonlu ziraatçilerden oluşturulan bir takım, Ziya Dede ile iletişime geçip onunla adasına gitti. Adada takım, fidanları budayıp, bakımını asıllaştırdı. Ziya dede ise takımların hem çalışmasına türkü söyleyerek eşlik etti.

Arzı üzerine Vali Tuncay Sonel’in bir takım yolladığını aktaran Ziya dede, ağaçlarının budandığını belirterek, teşekkür etti.

Ercan Topaç

Sıradaki Haber :  Denizde gidebilen yüksek hızlı araç yaptı, köylüler ‘füze gördük’ ihbarında bulundu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu