Gündem

Zonguldak’ta 3 günde 3 yeni vaka

 Vali Erdoğan Bektaş’ın 11 Mayıs günü sıfır yeni vak’a ve ölüm istatistiğini söylemesinin ardından 3 gün geçti. Türkiye’nin yeni tip korona virüsle çabasında giriş çıkış yasağı bulunan maden şehri Zonguldak’ta ilk kere dün vak’a ve ölüm yaşanmadı. İlk kere 30 megakent ile beraber giriş çıkışa kapatılan Zonguldak hudutlarında hali hazırda temkinler sürdürülüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son söylemesinin ardından 23 büyükşehirin 9’unun daha giriş çıkışlarındaki kısıtlama kaldırılırken, 14 megakent ve Zonguldak’a giriş çıkış kısıtlaması sürdürülüyor.

750 olan vak’a rakamı son 3 günde 3 çoğalarak 753’e yükseldi. Şehirde son 3 gündür ölüm yaşanmazken yeni tip korona virüsten yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 59’da kaldı. Üç yeni vak’anın tespit edilmesinin ardından filyasyon takımları, vak’a görülen üç şahsın temas kurdukları şahısları tespit etmek için çalışma başlattı. Öte yandan yoğunluğun yaşandığı Gazipaşa Sokağı, caddeye çıkma kısıtlaması olmamasına karşın sakinliğine gözetiyor.
Uzun banka kuyrukları ise eksildi. Yurttaşlar alışveriş lüzumlarını giderdikleri dünden bu yana caddelerdeki yoğunlukta ciddi eksilme yaşandı. Gazipaşa Sokağı taşıt trafiğine kapatıldı. Bazı yurttaşların ihtarlara karşın maskesiz dolaşması, maske kullanan değişik yurttaşların da tepkilerine neden oldu.
Sosyal mesafe kaidesine uyulması ve maske kullanılması ihtarları sık sık anımsatılıyor.

Sertaç Özdemir
 

Sıradaki Haber :  Son 24 saatte korona virüsten 57 kişi hayatını kaybetti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu