Gündem

4 saatlik izinde ayakkabı boyamaya çıktı

İzmir Tire’de pabuç boyacılığı ve davulculuk yapan 82 yaşındaki Kadir Kayak, korona virüs salgını sebebiyle takribî 2 ay konuttan çıkamıyordu. Kayak, dün 65 yaş ve üzeri yurttaşlar için verilen 4 saatlik caddeye çıkma izninde ise boya sandığını alıp işe koyuldu. Kayak’ın boya sandığı başında çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Kayak’ın, kızı Nurgül Kavak ve Alzheimer hastası eşi ile yaşadığı bilindi.

Kendisini sürükleyen yurttaşla konuşan Kayak, “2 aydır konuttayım. Bu işi 60 yıldır yapıyorum. Ramazan’da davul çalarım, düğünlerde davul çalarım, boyacılık yaparım. Bugün de akmasa da damlar dedim ama iş olmadı. 2 ay konutta oturup kalktım, televizyon izledim. Devlet destekleriyle de geçiniyoruz. Kaidelere uyduktan sonra bu hastalık bir şey yapmaz. Kaidelere uyalım, başımızdaki büyüklerin ve sıhhatçilerin dediklerini yapalım. Allahın İzniyle bu hastalık biter” dedi.

“Atakan benim canım ciğerim”

Öte yandan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Kadir Kayak’ı ziyaret etti. Kayak Ailesi ziyaretten ve Tire Belediyesinin takviyelerinden dolayı teşekkür etti. Aynı zamanda düğünlerde davulculuk da yapan Kadir Kayak, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile alakalı “Atakan benim canım ciğerim” dedi. Kayak, Başkan Duran’ı çocukluğundan bu yana tanıdığını, düğününde davul çaldığını söyledi.

“Bizimle ilgilenilmiyor sanılmasın”

Kadir Kayak’ın kızı Nurgül Kavak da, “Belediyemiz her zaman anneme, bana, babama takviye etti. Biz konutta üç şahıs yaşıyoruz. Gelip bakıyorlar. Annemin bezi, yemeğimiz ekmeğimiz, hatta elektriğimize kadar indirim yapıldı. Babamı ben çıkarmak istemedim ama o çıkmak istedi. Bize kimse bakmıyor değil. Yaşlılarımız bunalıyor, babamı konutta yakalayamadım dün. Babam kendi istedi dışarı çıkmayı. Biz gezmeye gitti sanıyoruz, gitmiş sandığını almış oturmuş. Başkanımız gördü gelip baktı. Bizimle ilgilenilmiyor sanılmasın” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  BM: 'Sudan’daki sel felaketinden 557 bin 130 kişi etkilendi'

Yakup Fatih Şaşmaz
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu