Gündem

65 yaş üstü vatandaşların evlerine buruk dönüşü

Korona virüse karşı alınan temkinler kapsamında caddeye çıkmaları menedilen 65 yaş üstü yurttaşlar, kısıtlamanın esnetilmesi ile birlikte takribî 2 sonra dışarı çıktı. Günler sonra İstanbul’un muhtelif noktalarında dışarı çıkan yurttaşların kimi yürüyüş yaparken, kimi serin yerlerde oturup dostlarıyla sohbet etti. Yurttaşlar saat 11.00’de başlayan ve 15.00 haysiyetiyle sona eren 4 saatlik iznin ardından konutlarına dönerken, polis ekipleri de konutlarına dönmeleri mevzusunda ihtarlarda bulundu. İznin sona ermesiyle birlikte konutlarına giden yurttaşların buruk olduğu görüldü.

“Her Zaman çıkmak isteriz”

Evine doğru yola çıkan Şükrü Cömert, “Şu anda mutluyuz. Soluk aldık. Turumuzu yaptık. Saatimiz dolmak üzere. Konutumuza döneceğiz. Çıkmak istemez miyiz? 50 gündür içeride neler yaptık? Çok güç. Her Zaman çıkmak isteriz” diye konuştu.

Konutta kaldıkları vakit süresince de yorulduklarını belirten Meliha Özdemir, “Konutta da yorulduk reelinde. Yürüyemiyorum fakat güneş gerekli, hava gerekli. Biz de dışarı çıkmak istiyoruz natürel ki. Yürüyüş yaptık. Güneşte oturduk” dedi.

65 üstü bir başka yurttaş ise, “En azından çıktık azıcık hava aldık. Komşularla oturduk. Herkes evine gitti. Şimdi ben de konutuma gidiyorum” diyerek evinin yolunu yakaladı.
Bakırköy’deki yurttaşlardan Bülent Ertem, “4 saat dolmak üzere, konutuma doğru gidiyorum. Deniz kenarına gittim hava aldım” dedi.

Caner Sönmez – İrem Demir

Sıradaki Haber :  Van'da koronadan ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu