Gündem

65 yıllık evli çiftin, Mehmetçikle ‘Bayram Harçlığı’ diyaloğu gülümsetti

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da Korona virüsle çaba kapsamında her türlü temkin alınırken, sosyal çalışmalar da kesintisiz sürüyor. İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile Ramazan Bayramı’nda 81 şehirde 4 günlük caddeye çıkma kısıtlaması getirildi. Bu kapsamda Valilik koordinesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubunda yer alan Şehir Jandarma Komutanlığına bağlı bayan Jandarma Personelleri de , Ramazan Bayramı kapsamında yaşları ilerlediği için çok fazla dışarı çıkamayan 65 senelik konutlu Neşet 93 ve Emine 85 Birkent çiftini Kuyulu köyündeki evinde ziyaret etti.

Jandarma personelleri, 3 çocuk ve 7 torun sahibi olan ancak yalnız yaşamak zorunda kalan çiftin bayramını kutladı. Mutlulukları gözlerinden okunan Neşet dede ile Emine nine, kendilerine gül ve çikolata getiren bayan jandarma personeline bayram harçlığı vermek istemesi ise hem tebessümdürdü hem de duygulandırdı. Bayram harçlığı ananesinin gösteren yaşlı çiftin vermek istediği parayı almayan Mehmetçik ise bir daha ki ziyarette kahve içme lafı verdi.

Kendilerini bayramda ziyaret eden jandarmaya dinledikleri memnuniyeti dile getiren 93 yaşındaki Neşet Birkent, “Allah devletimize, cumhuriyetimize zeval vermesin. Allahın İzniyle, bu salgın kısa vakitte def olur gider. Her zaman Allah’a dua ediyorum, ağlıyorum. Ben tam gençlerimize çok acıyorum.

Memleketimiz Elazığ ve Türkiye’nin her tarafı çok güzel. Bayramda da çocuklarımızı göremiyoruz. Çocuklarımın İstanbul ve Avusturalya’da yaşıyor. Onlarla da görüşemiyoruz. Allah, jandarmamızdan razı olsun, konutumuza geldiniz çok hoşnut olduk. Allah, nice bayramları din kardeşlerimize kısmet eylesin” dedi.

Yanında oturan bayan jandarma personeline torunlarını tanıtırken hem Türkçe hem de Kürtçe konuşup tebessümdüren 85 yaşındaki Emine Bilkent ise, “Jandarma gelip benle dedeyi ziyaret ettiler, bize armağanlar getirdiler. Allah, jandarmayı var etsin, bizi hep ziyaret ediyorlar. Benim torunlarım jandarmaya Avustralya’dan armağan getirecek” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  ABD’de balık tutmak için nehre açılan Türk kayboldu

Rıdvan Yeşilırmak
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu