Rüya Tabirleri

Rüyada ibadet yerine gitmek ne anlama gelir?

Rüyada, camiye, mescide ve ya medreseye girdiğini bakmak, takva ve vera ile de tâbir olunur. Bu rüyalar daima iyiye yorulur. Rüyada ibadet ettiğini görebilen birey sıkıntılarından ve sorunlarından kurtulur. Rüyada ibadet ederken bakmak, ailenin mutlu yaşamı olacağına işarettir. Eski durumundan daha iyi durumu kazanç. Resûl-i Ekrem’in sünnetine uymaya ve Hak’tan korkmaya delâlet eder.

İbn-i Sîrîn (rh.a.) demiştir ama: Ayrıca hayatımız ayrıca de rüyamız için haramlardan uzak kalmak, ibadetlere aralıksız almak ve Kur’ân ikliminde yaşamak lâzımdır.

Rüyada namaz için birilerinin yada kendisinin ibadet yerlerine koştuklarını bakmak, hayır ve berekete, müjdeli habere ve Hakk’a yönelmeye delâlet eder.

Rüyada camiye girdiğini bakmak, din işlerini hakkıyla yapmaya, helal ve haram arasını ayıran hâkime ve insanın ticaret için çıktığı pazara delâlet eder.

Rüyada mazlum olarak camiye girdiğini görmek, adalete, Kur’an ve denize, temizlik mahalli olan hamama, huşu yeri olan kabre, hoş kokuya, susmaya ve kıbleye yönelmeye delâlet eder.

Rüyada cami ve mescitlere girmek, günahtan temizlenmeye; kiliseye ve havraya girmek dinde bozukluğa alâmettir.

Rüyada kiliseye girdiğini lakin Hıristiyanların fiil ve hareketlerini kabul etmeyerek Allahü Teâlâ’yı zikrettiğini bakmak, kudrete, izzete ve herkese iyilikle emretmeye delâlet eder.

Sıradaki Haber :  Almanya’da inşaat halindeki camide yangın çıktı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu