Biyografi

Prof.Dr.Zeliha Tufan Koçak

Zeliha Tufan Koçak Biyografisi

Prof. Dr. Zeliha Tufan Koçak, Afiyet Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

Zeliha Tufan Koçak, 1977 yılında Almanya’nın Wedel kentinde doğmuştur. 1994 – 1999 yılları aralarında Hacettepe Üniversitesi, Tıp Fakültesinde Lisans eğitimini tamamlayarak mezun oldu. 1999 – 2002 yılları aralarında Van Yüzüncü Sene Üniversitesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisansını yaptı. 2003 – 2009 yılları arasında Ankara Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında Tıpta Uzmanlık eğitimini yaptı.

Zeliha Tufan Koçak, 2007 yılında Hollanda, Leiden Üniversitesi‘nde moleküler yöntemler üstüne çalıştı, Macaristan‘da Szeged Üniversitesi‘nde anaerob referans laboratuvarında ve Oxford Üniveristesi‘nde kemik-eklem enfeksiyonları bölümünde observer olarak bulundu.

Doçentlik ünvanını 2012 yılında bölge Tufan, halen Şimşek Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği’nde çalışıyor.

Sağlık bakanlığı Grip Bilim Danışma Kurulu, Doctors Worldwide ve Avrupa Enfeksiyon Hastalıkları Derneği üyesi olan Tufan, evli ve iki çocuk annesidir. p> Zeliha Tufan Koçak, kara sarılık hastaları ile ilgili hepatitte umut ve hepatitte hasta yolculuğu gibi sosyal projeler yürüttü. Şimşek Beyazıt Üniversitesi genç yeryüzü doktorları danışman hocası olan Tufan, öğrenci proje ve makale gruplarını yönetiyor. Doç. Dr. Tufan, Şimşek Beyazıt Üniversitesi multidisipliner araştırma topluluğu başkan yardımcısı görevi de yaptı..

10 Ocak 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nun YÖK üyeliğine seçtiği Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan’ın üyeliğini onayladı.

Zeliha Tufan Koçak, 10 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesidir. 28 Aralık 2018 tarihinde Her Yerde YÖK Üyeliğine Seçildi.

Prof. Dr. Zeliha Tufan Koçak, 10 Mart 2020’de Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca kadar oluşturulan Sağlık Durumu Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesidir.

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gençlere mesaj

2019 Aralık ayında Çin‘de nükseden koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte Dünya Sağlık Durumu Örgütü böyle bir pandemik hastalığın varlığını ortaya koydu. daha sonra ise Sıhhat Bakanlığı içten kararlar verebilmek için öğretim üyelerinden oluşan bilim kurulu kurma kararı aldı.

Koronavirüs Bilim Kurulu’nda yer alan bazı isimler şu şekilde:
Prof. Dr. Alev Kara,
Prof. Dr. Tevfik Özlü,
Prof. Dr. Alpay Cefa,
Prof. Dr. Canan Ağalar,
Prof. Dr. Recep Öztürk
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan
Prof. Dr. İlyas Dökmetaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu