Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı yerine getirildi

Gaziosmanpaşa’da yaşayan 6. sınıf talebesi 12 yaşındaki Ömer Gültekin CİMER üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazarak yeni tip korona virüs Covid-19 salgını başladığından beri evinden çıkmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir papağan ya da bir çift muhabbet kuşu arzında bulundu. Ömer’in isteğini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifi ile Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Akılda yerine getirdi.

Kuşların adlarını “Limon” ve “Başkan” koydu

Bir çift muhabbet kuşu alan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Akılda, belediye baytar doktoru ile beraber 12 yaşındaki Ömer’e kuşlarını teslim etti. Belediye başkanını ve kuşları kapıda görünce çok coşan Ömer Gültekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Belediye Başkanı Akılda’ya teşekkür etti. Başkan Akılda, kuş ile beraber bir poşet içerisinden kuşun lüzumu olabilecek yem, ilaç gibi malzemeleri de Ömer’e teslim etti. Kuşa nasıl bakması gerektiğini ise belediye baytar doktoru tanım etti. Belediye başkanı Akılda Ömer’den kuşlara bir ad koymasını istedi. Ufak Ömer kuşlardan sarı olanın adını “Limon” beyaz olanın adını ise kuşları kendisine armağan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan esinlenerek “Başkan” koydu.

“Cumhurbaşkanımızdan mükâfat olarak bir kuş arz etmiş”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Akılda, “Burada uzun zamandan beri konutta kal diye ısrar ettiğimiz gençlerimizden bir tanesi ufak Ömer var. Sayın cumhurbaşkanımızdan mükâfat olarak bir kuş arz etmiş. Konutta kalıyorum kuşum olsun istiyorum çok arzuluyorum diye bir arzı olmuş. Biz de o arzı bugün ona bir sürpriz yapmak üzere bugün hakikatleştirmiş olacağız. Muhabbet kuşumuzu ona armağan edeceğiz” dedi.

12 yaşındaki Ömer Gültekin Cumhurbaşkanına ileti yollayarak, “Başkanım siz çık demeden biz konuttan çıkmayacağız. Kuşlarıma da iyi bakacağım konuttan çıkarmayacağım” ifadelerini kullandı. Ufak Ömer’in annesi Saniye Gültekin ise, “Biz de konutta kalacağız. Çıkamayacağız Cumhurbaşkanımız diyene kadar çıkmayacağız. Konutta kalacağız herkes konutta kalsın. Kuşlar için de teşekkür ederim Cumhurbaşkanımıza. Allah razı olsun. İyi ki var” dedi.

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Rusya Başbakanı Mişustin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Furkan Tan
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu