Gündem

Sarıyer’de vatandaşlar sosyal mesafeyi hiçe saydı

İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 4 günlük caddeye çıkma kısıtlaması gece yarısı sona erdi. Kısıtlamanın sona ermesinin ardından yurttaşlar vasıtaları ile trafiğe çıkarak caddelere akın etti.

Bazı yurttaşların bankamatiklerden para sürükledikleri, kimilerinde hastahanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. 4 günlük temkini sanki hiçe sayan yurttaşların çoğunun da sosyal mesafe kaidesine uymadığı gözlemlendi. Bankamatik önündeki sıralarda sosyal mesafe kaidesine uymayan yurttaşları polis ekiplerinin uyardı.

“Çok korkuyorum”

1 buçuk aydır konuttan hiç çıkmadığını hava almak için dışarı çıktığını söyleyen Zöhre Aytemur, “Kıvırcık, roka, tavuk, maydanoz, süt, peynir, yumurta başka bir deyişle konuta ne gerekliyse aldım. Ben daha durgun yerlere girdim. Çok korkuyorum, kimseyi kendimi yaklaştırmıyorum. Ben 1 buçuk aydır konuttan çıkmadım. Bugün çok bunaldım çıkıp hava almak istedim. Ramazan olduğu için alışveriş yaptım” ifadelerini kullandı.

“1 buçuk aydır konuttayız, iş yerimiz kapandı”

Sosyal mesafeye uymayanların suratından tehlikede olduğunu belirten Gülçin Öztanrıöver, “Bizi bu biçimde sosyal mesafe kaidesine uymayıp tehlikeye atıyorlar. Biz kendimiz dikkat ediyoruz. 1 buçuk aydır konuttayız, iş yerimiz kapandı” biçiminde konuştu.

“Vazgeçin sosyal mesafeyi gözetmeyi insanlar birbirlerini ezecek biçimdeler”

Yurttaşların sosyal mesafeye uymadığından yakınan Aydın Kırçiçeği, “Para işin içerisine girdiği zaman insanlar sosyal mesafeyi de vazgeçiyorlar. Sabahtan beri şurada vazgeçin sosyal mesafeyi gözetmeyi insanlar birbirlerini ezecek biçimdeler. Uzak durmaya çalışıyoruz ama yeniden de bu biçimde olmaz” dedi.

İslim Esra Çobanoğlu – Ahmet Faruk Sarıkoç
 

Sıradaki Haber :  Fildişi Sahili ve Liberya’dan getirilen 88 kişi Düzce’de karantinaya alındı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu