Dünya

AP binası, sağlık çalışanlarına yemek hizmeti için tahsis edildi

Avrupa Birliği’nin AB muhtelif müesseseleri korona virüs ile çaba kapsamında farklı siyasetler üretmeye devam ediyor. Ülkelere müteveccih mali takviye kutularının konuşulduğu bir civarda farklı bir çıkış yapan Avrupa Meclisi AP, Brüksel’de bulunan bir binasını korona virüs ile çaba eden sıhhat personellerine ve Brüksel’de yaşayan konutsuz insanlara sıcak yemek servisi için tahsis edeceğini duyurmuştu.

AP Başkanı David Sassoli’nin duyurduğu haberin ardından mevzubahisi bina süratli bir biçimde hazırlandı. Geçtiğimiz günlerde hizmete açılan binada günde 500 karakter taze sıcak yemek çıkarılmaya başlandı. AP tarafından tahsis edilen binada yapılan çalışmaları yerinde görmek ve çalışmaları sorgulamak üzere AP başkan yardımcısı Katarina Barley bir ziyarette bulundu.

Yapılan hazırlıkları yerinde sorgulayan Barley personelden bilgi aldı, onlarla sohbet etti. Ziyareti sonrasında konuşan AP Başkan Yardımcısı Katarina Barley, “AP personelinin büyük kısmı bugünlerde evinden çalışıyor. AP olarak bu süreçte binalarımızdan kimilerini gereksinim sahibi insanlara hizmet vermesi için tahsis ettik. Bu binamızda da her gün 500 bireye taze, sıcak ve sıhhatli yemekler hazırlanıyor. Burada çalışan şahıslar da yine çalışma fırsatı bulmuş oldular. Değişik bir parlak fikir de vasıtalarımızın bu işe tahsis edilmesi oldu” biçiminde konuştu.
AP Lüksemburg ve Fransa’nın Strazburg kentinde yer alan değişik kampüslerinde de Covid-19 ile çaba kapsamında faaliyetlerde bulunulması için yer tahsis etti.

Mustafa Ulusoy

Sıradaki Haber :  İtalya’dan 4 ülkeye korona virüs testi şartı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu