Gündem

Trabzon Havalimanı’nda pist yenileme çalışmaları devam ediyor

Trabzon Havalimanı pist bakımı sebebiyle 23 Nisan günü takribî 1 ay vakitle uçuşlara kapatıldı. Onarım çalışmaları kapsamında pistte asfalt söküm harekâtları bitirilirken, yeni asfalt katlarının döküm operasyonunun sürdüğü kollandı. Mayıs ayı sonuna kadar tamamlanması tasarlanan çalışmaları Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu birliktesikiler ile beraber yerinde izleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Hava trafiğine 1957 senesinde açılan Trabzon Havalimanı’nın 2 bin 640 metre uzunluğa, 45 metre genişliğe ve 7,5 metre banket genişliğine sahip pisti bulunuyor. Havalimanı, orta boyutlu uçakların inmesine uygun ‘ICAO’ standartlarında yer alıyor. Korona virüs salgını evvelinde Trabzon Havalimanı’ndan İstanbul, Ankara ve Adana’ya her gün; İzmir, Antalya, Bursa Yenişehir ve Kocaeli havalimanlarına ise haftada birkaç kere sefer tertip ediliyordu

Trabzon Havalimanı’nı DHMİ bilgilerine göre 2019 senesinde iç hatlarda 3 milyon 372 bin 231, dış hatlarda ise 394 bin 917 olmak üzere toplam 3 milyon 767 bin 148 yolcunun kullandı. 2019 senesinde iç hat iniş-kalkış yapan uçak rakamı 25 bin 930, dış hat iniş-kalkış yapan uçak rakamı ise 4 bin 405 olmak üzere toplam 30 bin 335 olarak asıllaştı.

Sıradaki Haber :  Valilik açıkladı: Kamu binalarına 'HES kodu' ile girilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu