Dünya

Almanya’da 2019 yılında 112 çocuk öldürüldü

Alman Federal Kriminal Polis Merkezi BKA, çocuklara müteveccih 2019 senesinin istatistik raporunu yayınladı. Yayınlanan raporda Almanya’da 2019 senesinde 112 çocuğun öldürüldüğü ifade edildi. Vasati her hafta 2 çocuğun yaşamını kaybettiği belirtilirken sene süresince birlerce çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı aktarıldı.

Almanya’da öldürülen 14 yaşın altındaki çocukların çoğunun 6 yaşın altında olduğu, 87 çocuğun şiddete maruz kalınarak öldürüldüğü, 25 çocuğun ise ilgisizlik neticeyi can verdiği polis raporlarına yansıdı. Dört binden fazla çocuğun makûs muamele kurbanı olduğu, çocuklara dönük cinsel şiddet hadisesinin 15 bin 936 olduğu belirtildi.
Çocuk mağdurların 4’te 3’ünün kız çocuklarının olduğu, faillerin ise yüzde 80 ile 90’ının erkek olduğu söylendi. Çocuk pornografisinde de 12 bin 262 olay tespit edildiği, bu sayının 2016 senesine oranla iki katına çıktığı ifade edildi. Bir evvelki seneye mukayeseyle vefatlı şiddet hadiselerinde ufak bir eksilme olmasına karşın öteki kabahatlerde ise çoğalış kaydolunduğu belirtildi.

Çocuklara karşı işlenilen şiddet kabahatlerinin yayınlandığı raporda, çocuklara karşı işlenilen cinsel şiddet kabahatlerinin takribî 4’te 1’inin aileler tarafından işlendiği ortaya kondu.

Karantina uygulaması tehlikeyi çoğaldırdı

Makûs muameleye maruz kalan çocuklardan mesul Johannes-Wilhelm Rörig, “Salgın kapsamındaki tecrit sebebiyle bir hayli çocuğun aile içi şiddet görmesi tehlikeyi daha fazladır. Bununla beraber şu anda çocukların konutta geçirdiği saatler, ebeveynlere cinsel zorbalık veya ailenin dışındaki ataklar hakkında daha sık bildirimde bulunan çocuklara da yol açmıştır” dedi. Rörig, “Bu gibi gidişatlarda cinsel istismar hattına daha fazla çağrı yapıldı” ifadelerini kullanarak yaşanılan riske dikkat çekti.

Alman Federal Kriminal Polis Merkezi BKA Müdürü Holger Münch, yeni tip korona virüs Covid-19 salgını kapsamında uygulanan karantina sebebiyle bazı çocukların da daha fazla tehlike altına olduğunu belirterek, “Çocuklara karşı işlenen kabahatlerin farkına varan herkes kabahat bülteninde bulunmaktan çekinmemelidir” ihtarında bulundu.

Sıradaki Haber :  Covid-19 nedeniyle zor günler geçiren ABD'ye Mısır'dan tıbbi yardım malzemesi

Çocuk istismarının önlenmesi için kurulan Elektronik Bilgilendirme Sistemleri RISKID Başkanı Dr. Ralf Kownatzki, çocukları şiddetten ve istismardan gözetebilmek için kanunda farklılık yapılmasını isteyerek mevcut kanunların yeterli ve günümüz koşullarına uygun olmadığını dile getirdi. Çocuklara Destek Müesseseyi Deutsche Kinderhilfe Başkanı Rainer Becker ise çocuklara müteveccih şiddet için daha sert ceza uygulanması çağrısında bulundu.

Mehmet Koca
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu