Dünya

İngiltere’de okulların açılma tarihine öğretmenlerden tepki

Korona virüs sebebiyle uygulanan kısıtlamalardan çıkış için hazırlanan İngiltere’de hükümet, 1 Haziran’dan itibaren ülke genelindeki ilkokullarda safhalı olarak yine derslerin başlayacağına söyledi. Hükümetin kararına karşın bazı mahallî yetkililer 1 Haziran’da mektepleri açmayacaklarını duyurdu. Hükümet tarafından hazırlanan tasarılara, mektebe dönmenin tehlikesiz olmadığı mazeretiyle karşı çıkan hoca sendikalarının temsilcileri Cuma günü hükümetin bilimsel danışmanlarıyla toplandı. Ancak mekteplerin ne zaman açılacağı mevzusunda uyuşamaya varılamadı.

İngiliz Doktorlar Birliği BMA, korona virüs enfeksiyon oranlarının İngiltere’deki mekteplerin yine açılmasına mani olacak kadar yüksek olduğunu söyleyerek hoca sendikalarını destek ver. Doktorlar Birliği konseyinin başkanı Chaand Nagpaul, “İkinci bir ani yükselme tehlikesini göze alamayız, bu virüsün dağılmasını artıracak eylemler hakikatleştiremeyiz. Hadise rakamları çok daha düşük olana kadar, mektepleri yine açmayı düşünmemeliyiz” diye konuştu.

İngiltere Çocuk Komiseri Anne Longfield, “Hükümet ve hocalar sendikası münakaşa etmeyi vazgeçip bir tasarı üzerinde uyuşmaya varmalıdır” ifadelerini kullanarak mekteplerin olabildiğince acele açılması gerektiğini korundu. Dezavantajlı olan çocukların mekteplerin kapalı olmasıyla alakalı hasar görebileceğini söyleyen Longfield, “Bir dizi sebepten dolayı konutta iyi eğitime ulaşamayan surat binlerce çocuğun olduğu aslıyla yüzleşmeliyiz. Ancak, tüm çocukların yazdan evvel bir biçimde mektebe dönmeleri için çalışmalıyız” dedi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın söylemesinden sonra Liverpool’da mekteplerin “en azından” Haziran ortasına kadar yine açılmayacağı duyuruldu. Liverpool Belediyesi’nin Çocuk ve Gençlik Hizmetler Müdürü olan Steve Reddy, “Yol gösterici prensibimiz, mekteplerin bir an evvel değil, tehlikesiz olduğunda tekerrür açılabilmesidir” dedi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock Cuma günü tertip ettiği basın buluşmasında, “Tehlikesiz olmadığı sürece mektepleri yine başlatmaya müteveccih bir teklifi desteklemem” dedi.

20 Mart’tan itibaren korona virüs sebebiyle kapalı olan mekteplerin 1 Haziran’dan itibaren açılması kararı Birleşik Kraliyet genelinde yalnızca İngiltere uygulayacak. Birleşik Kraliyete bağlı olan Galler’deki mektepler 1 Haziran’da eğitime başlayamayacaklarını sarihlerken İskoçya ve Kuzey İrlanda’daki mekteplerin de yaz tatilinden evvel derslere başlanması beklenmiyor.

Sıradaki Haber :  Japonya’da ölü sayısı 646’ya yükseldi

Aylin Karadeniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu