Gündem

91 yılın sıcaklık rekoru kırıldı

Adana’da Meteoroloji bilgilerine göre 1929-2020 arasında Mayıs ayında ölçülen azami sıcaklık bugüne kadar 41.3 derece olarak ölçüldü. Bugün hava sıcaklığının gölgede 42 derece ölçülmesi ile 91 senenin sıcaklık rekoru kırıldı. Güneşe dolaysız maruz kalan termometreler ise 46 dereceyi gösterdi.

Konutlarında sıcaktan sıkılan yurttaşlar, ferahlamak için havuzlar kapalı olunca sulama kanallarına akın etti. Sulama kanallarına giden yurttaşlar havanın fazla sıcak olduğunu ve konutlarda sıkıldıklarını söylerken, bir yurttaş fazla sıcak sebebiyle güneşe ateş ettiğini söyledi. Bir yurttaş da çocuğuyla beraber sulama kanalında serinledi. Yurttaşın gözetici yelek giydirdiği ufak çocuk, havanın çok sıcak olduğunu söyledi. Paklik misyonluları başta olmak üzere bazı yurttaşlar ise sıcakta çalışmak zorunda kaldı.

Sıcaktan insanlar kadar hayvanlar da etkilendi. Bazı hayvanlar parklarda gölgede uyurken, güvercinler ise parktaki ziynet havuzlarını ferahladı. Adana’da sıcakların Perşembe gününe kadar devam etmesinin beklendiği ve o günden sonra 8 derece birden düşeceği bilindi.

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya

Sıradaki Haber :  Bodrum’da sörfçünün zor anları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu