Gündem

Gebze-Darıca Metrosu’nun Eylül 2023’te açılması hedefleniyor

Kocaeli Megakent Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Eriştirme ve Altyapı Bakanlığına devredilen Gebze-Darıca Metro hattının üretim çalışmalarını yerin 52 metre altına inerek araştırdı. Esası Kocaeli Megakent Belediyesince atılan, daha sonra Eriştirme ve Altyapı Bakanlığına devredilen metro projesinin tünel açma çalışmaları sürüyor. 5 milyar TL’lik bütçe ile inşa edilen metre hattının Gebze Merkez İstasyonu olarak hizmet verecek bölgedeki tünellere inerek yerin 52 metre altında bir söyleme yapan Başkan Büyükakın, “Burada müthiş bir çalışma var. Gece gündüz demeden çalışmaya devam eden bir takım var. Bu istasyondaki tünelin üstünde yer alacak yapılar, Haziran ayının sonu itibariyle bitirilmiş olacak” dedi.

“Metro projemizi bu yarıyıl içerisinde tamamlamış olacağız”
Projede gelinen son vaziyet hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Yalnızca burada değil kentin bir hayli yerinde tünel çalışmaları imalatı devam ediyor. Müteahhit işletmemiz süratli bir biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Emeği olan herkese tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Burada en büyük teşekkürü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yapmak istiyorum. Onların dayanaklarıyla biz bu projeyi bu kadar süratli bir biçimde yürütebilir hale geldik. Eriştirme Bakanlığımızın projeyi yüklenmesiyle beraber çok daha süratli ilerleme olanağını yakaladık. Bu sayede Metro projemizi bu yarıyıl içerisinde tamamlamış olacağız” diye konuştu.

“Şu anda 52 metreye kadar inildi”
Organize Sanayi Bölgesi-Gebze-Darıca Metro hattının 15.4 km uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşacağı bilgisini aktaran Büyükakın, “Şu anda 52 metreye kadar inildi. Tünel ve istasyon yapıları inşa ediliyor. Burada yüceldiğimiz ve mutlu olduğumuz son derece hoş bir görüntü var. Çok süratli süren çalışmalarla üç tane daha istasyon yapısında kazı çalışmaları devam ediyor. Allah’ın izniyle bu projemiz tasarlanan zamanda bitirilecek. Cumhurbaşkanımıza bir defa daha teşekkür ediyoruz. Eriştirme Bakanlığı’mızın devreye girmesiyle beraber Allah’ın izniyle bu yarıyılın içinde Metro projemizi bu bölgede yaşayan yurttaşlarımızın hizmetine açmış olacağız” biçiminde konuştu.

Sıradaki Haber :  Satamadıkları soğanları yoldan geçenlere bedava dağıttılar

“Eylül 2023’te metro projemizin bitmesini tasarlanıyoruz”
“Bu proje Darıca Gebze ve Organize Sanayi Bölgesi arasındaki bir erişim ve toplu taşıma hattından ibaret bir çalışma olarak görülmesine rağmen esasen iki tane metropolü birbirine bağlayan devasa bir altyapı çalışmasıdır” ifadelerine yer veren Büyükakın, “Gebzemiz ile beraber Organize Sanayi Bölgesilerimiz Marmaray ile entegre oluyor, dolayısıyla İstanbul’daki tam raylı sistem altyapısına da bağlanmış oluyoruz. Bu şantiyede gece gündüz demeden çalışan tüm dostlarımıza ve Eriştirme ve Altyapı Bakanlığımızın Yatırımlar Genel Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sebebiyle Gebze’de yaşayan milletimize de sabır ve kavrayışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Allahın İzniyle bir somurtkanlık olmazsa tasarlanan iş programına göre Eylül 2023’te metro projemizin bitmesini tasarlanıyoruz. Virüs sebebiyle tabi ki sosyal mesafe dikkat edilerek iş sıhhati güvenliği açısından da gereken cins ihtiyatlar alınarak çalışma devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Samet Kahraman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu