Dünya

Karaçi Belediye Başkanı Ahtar: ‘Kazada kimsenin kurtulduğunu düşünmüyoruz’

Pakistan Beynelmilel Havayolları’na PIA ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi şehrinde Jinnah Beynelmilel Havaalanı’na CAA inişe geçtiği sırada konutların üzerine düştü. PK-8303 sefer rakamlı uçakta 99 yolcu ve 8 mürettabat bulunduğu belirtildi. Kazanın ardından bölgeye itfaiye, ambulans ve kurtarma takımları sevk edildi. Bölgedeki bazı vasıtalar yanarken konutlarda büyük zarar alana geldi.

Karaçi Belediye Başkanı Wasim Ahtar kazada uçakta bulunanlardan kimsenin kurtulduğunu düşünmediklerini ifade ederek gidişatın henüz netlik kazanmadığını duyurdu. Ahtar en az 5-6 konutun devrildiğini, enkaz altında kalarak can veren kimsenin olup olmadığının ise henüz tanımlanamadığını aktardı.

“Çok drama bir kaza”

Pakistan Başbakanı Imran Khan Twitter’dan yaptığı söylemede taziyelerini ileterek, “Karaçi’ye giden PIA CEO’su Arshad Malik ve bölgedeki kurtarma takımlarıyla temas halindeyim. Anında soruşturma başlatılacaktır” dedi.

Pakistan Beynelmilel Havayolları PIA Lafçısı Abdullah Hafeez Khan yaptığı söylemede, “Kaptandan son dinlediğimizde uçağın teknik bir problemi vardı. Bu çok drama bir kaza” ifadelerini kullandı.

PIA CEO’su Marshal Arshad Malik ise “Kaptana, her iki pistin de inişe hazır olduğu söylendi. Ancak, kaptan tur atmaya karar verdi. Bunu neden yaptı, teknik sebeplerden dolayı olabilir, bunu öğrenmemiz gerekli” dedi.

Pakistan Sivil Havacılık Müessesesinden bir yetkili ise kaptanın telsiz konuşmasında bir motorun durduğunu söylediğini aktardı.

Sıradaki Haber :  İskoç Başbakan'dan Boris Johnson’a sert tepki: 'Covid-19’u politik silah olarak kullanıyor'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu