Dünya

Pakistan’daki uçak kazasında ölü sayısı 97’ye yükseldi

Pakistan’da inişe geçtiği sırada mesken yerlerine düşen yolcu uçağında yaşamını kaybedenlerin rakamı 97’ye yükseldi. Pakistan Beynelmilel Havayolları’na PIA ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, dün teknik bir arızadan dolayı Karaçi’de konutların üzerine düştü. Sind eyaleti Sağlık Yetkilisi, kazada yaşamını kaybedenlerin rakamının 97’ye eriştiğini duyurdu. Yolculardan 2’sinin ise sağ kurtulduğu aktarıldı.

PIA Lafçısı Abdullah Hafeez, görgü şahitlerinin ifadesine katlandırdığı söylemesinde, uçağın 2 yada 3 defa iniş yapmayı sınadığını belirterek zaferli olamayınca uçağın mesken bölgesine düştüğünü ifade etti.

“Dinlediğim tek şey çığlıklardı”

Kazadan sağ kurtulan iki bireyden bir olan Muhammad Zubair, inişe geçtiği sırada mesken yerlerine düşen yolcu uçağında insanların yalnızca çığlıklarını dinlediğini söyleyerek, “Bayram tatili için Karaçi’ye gidiyordum. Lahor Havalanı’ndan parçalamıştık. 2 yada 3 defa sarsıntı hissettik. Bir zaman sonra çevrede görebildiğim tek şey duman ve ateşti. Her yerden çığlıklar dinliyordum. Duman her yeri kaplamıştı. Kimseyi göremedim yalnızca çığlıkları duydum. Emniyet kemerini sarihtim azıcık gördüğüm ışığa doğru ilerledim ve takribî 10 feet yükseklikten alta sıçradım” dedi.

Pakistan Beynelmilel Havayolları’na PIA ait Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Karaçi şehrinde Jinnah Beynelmilel Havaalanı’na inişe geçtiği sırada mesken yerlerinin üzerine düşmüştü.

Abid Mazhar

Sıradaki Haber :  New York’ta kapalı mekanlarda sınırlı şekilde yemek yenilmesine izin verildi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu