Dünya

Dünya liderlerinden korona ilacı için 7,4 milyar Euro destek sözü

Dünya genelinde tesirli olan korona virüs hadiselerinde çoğalış devam ederken dünya liderleri de salgına müteveccih aşı çalışmalarına desteklediyor. Avrupa Komiteyi tarafından Avustralya, Kanada, İsrail, Ürdün, Japonya ve Güney Afrika gibi ülkelerin katılımıyla video konferans usulü ile Donörler Buluşması reelleştirildi. Dünya liderleri, organizatörler ve bankalar korona virüse karşı aşı ve ilaç geliştirilmesi için 7,4 milyar Euro lafı vererek, bunun zamanla hastalığın rehabilitasyonunun sürdürülmesi için gereken bir gayretin yalnızca başlangıcı olduğu ifade edildi.
Buluşmaya ait konuşan Birleşmiş Millet Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Herkese, her yere erişebilmek için bu ölçünün 5 katına daha lüzumumuz var“ dedi.

Avrupa Komiteyi Başkanı Tümörsüle von der Leyen ise “Yalnızca birkaç saat içinde 7,4 milyar Euro lafı verdik. Tüm bu para, eşi görülmemiş küresel işbirliğinin başlatılmasına takviyeci olacak” dedi.

Fransa’dan 500 milyon Euro

Avrupa Komiteyi tarafından tertip edilen Donörler Buluşmasına katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, buluşmanın ardından söyleme yaptı. Macron, ülkesinin korona virüse karşı aşı ve ilaç geliştirilmesi için 500 milyon Euro fon sağlayacağına söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, “Virüsü yenmek için aşının bulunması ülkeler arasında bir rekabet değil, yaşamımızın en acil ortak mücadelesidir” ifadelerini kullandı.

Fransa’nın yanı gizeme Japonya 800 milyon Dolar, Almanya 525 milyon Euro, salgının Avrupa’da en fazla vurduğu İtalya ve İspanya en az 100 milyon Euro, İsviçre 378 milyon Euro, Hollanda 192 milyon Euro ve İsrail 60 milyon Dolar lafı verdi.

Sıradaki Haber :  Bangladeş’te camide yangın: 3 ölü, 50 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu