Dünya

ABD’de korona virüs nedeni ile “araçlı” bayramlaşma

Korona virüs salgını ile gayret kapsamında sosyal mesafe kaideyi yaşamın her alanında uygulanıyor.ABD’nin Maryland eyaletinde bulunan Diyanet Center of America Cami’sinde korona virüs salgını sebebi ile “taşıtlı” bayramlaşma yapıldı. Salgın sebebi ile sosyal mesafe kaidesine uymak ve fiziksel temastan sakınmak emeliyle bayramlaşmalar otomobillerden yapıldı. Ramazan Bayramını, kutlamak için otomobilleri ile toplanan Müslümanlar cami çevresinde tur atarak, bayram kutlaması yaptı. Yetkililer, yurttaşların vasıtalardan inmesine ve fiziksel selamlaşmasına izin vermedi. Yurttaşların bayram kutlamasını yalnızca taşıtlarının sırçalarından yapmasına izin edildi. Salgın sebebi ile bayram namazına izin verilmezken, bayramlaşmaya ise alaka yoğundu. Yetkililer, bayramlaşmaya gelen tüm çocuklara armağan çantaları verirken, erişkinlere ise karanfil dağıtıldı. Bayramlaşma sırasında polisler trafiğin hakimiyetini sağlarken, giriş ve çıkışları idaredi. Taşıtlı bayramlaşma faalliği takribî 2 saat sürdü.

Din ve Sosyal Hizmetler Müşaviri Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, yaptığı söylemede, “Efendim sosyal mesafeye itina ederek, dostlarımız böyle bir bayram program yaptılar, kaldı ki tam Maryland’de camilerde bu program devam ediyor. Otomobilin içinden kimse inmeden çocuklarımıza burda armağanlarını otomobilin içinde veriyorlar. Tam hijyen kaidelerine dikkat ederek, yurttaşlarımıza hoş bir bayram kutlaması oldu. Diyanet Amerikan Merkezi olarak, özellikle burada yaşayan cemiyetimizin ve Amerikalı Müslümanlar için tabi şeref verici, ülkemizin burada temsil edildiği yer. Bu münasebetle Türkiye’deki yurttaşlarımızın bayramlarını tebrik ediyoruz. Bu heyecanlı günde her ne kadar uzakta olsa bile kucaklıyoruz hepsini bayramları kutlu olsun allahın izniyle nice bayramlara diyelim. Gördüğünüz gibi 300’den fazla taşıt şu ana buraya girdi. Cemiyetimiz çok dikkatli otomobilin içinden inmiyorlar ve dikkatlice armağanlarını alıp gidiyorlar” dedi.

Bayramlaşma faalliğine katılan Tarık Kartal, adlı yurttaş ise yaptığı söylemede “Ramazan her haliyle hoş azıcık sönük geçmiş olsa da tadına varmaya çalışıyoruz. Biz de çocuklar eğlensin diye getirdik. Tüm İslam alemine hayırlı olur Allahın İzniyle.

Sıradaki Haber :  İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Pazartesi günü görevine dönecek

SETA DC Direktörü Dr. Kadir Üstün, yaptığı söylemede, “Böyle bir zamanda eksantrik bir bayram oluyor tabi, ama Allah’a şükür diyelim. İnsanlar sıhhatli olması en ehemmiyetli şey bu yıl böyle fiziki mesafeli bir bayram oldu ama daha nice Bayramlara yetişelim” dedi.

Amerika Birleşik Devletlerinde yaşayan Pakistanlı Sayyed, bayramlaşma faalliği hakkında “Tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı kutlu olsun, herkese hayırlı ve faydalı bir bayram olur allahın izniyle” ifadelerini kullandı.

Bayramlaşma faalliğine katılan Naime Hanım, yaptığı söylemede “Bayram çok hoş geçiyor. Bizim için ilk başta azıcık buruktu konutta kalıcaz diye, ama böyle bir şey düşünmeleri çok hoş oldu hem çocuklar için hoş bir şey oldu. Konutta bayram hazırlıkları yaptık. Bayram kahvaltısı yaptık. Hep beraber güne başladık, ondan sonrada buraya geldik. Bakalım nasıl sürprizler bekliyor çocukları merak ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu