Dünya

Almanya sınırlarını komşularına açmaya hazırlanıyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ile yeni tip korona virüs Covid-19 salgını kapsamında hudut sorunu hakkında görüşme asıllaştırdı. Başbakan Merkel, Schengen normlarına geri dönülmesi için komşu ülkelerde de korona virüs bulaşma oranının dikkate alınması ve milletin zorunlu kaidelere uymasının ehemmiyetli olduğunu ifade etti.

Merkel, Federal İçişleri Bakanlığı tarafından hudutların kademeli olarak açılmasının sağlanacağını belirtti. Ülkede önümüzdeki hafta sonundan itibaren sınamalara başlanacağı ve 15 Haziran’dan sonra da hudutlarda hakimiyetin yapılmayacağı aktarıldı.

Hudutların yine açılması mevzusunda AB Komiteyi de söyleme yaparak, “Dikkatlice açın. Açılış düzeyli olmalı” önerisinde bulundu.

AB Kurulu Çarşamba günü hakikatleştireceği buluşmada hudutların açılmasıyla ilgili hazırladığı kroki metninde, enfeksiyon rakamları yüksek ülkeler arasında öncelikli olarak virüse karşı alınan tedbirler ve getirilen kaidelerin uygulanması, daha sonra da son gayenin Schengen bölgesinde hareket serbestliğinin yine sağlanması olduğu yer aldı.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz son birkaç hafta içinde turizmde büyük kayıplar yaşanmasından korktuğu için AB nezdinde hudutların yine açılabilmesi emeliyle Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ve Turizm Bakanı Elisabeth Köstinger ile hudut açılışları için büyük çalışmalar yürüttü.

Sıradaki Haber :  Kosova’da çiftçilerden traktörlü protesto

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu