Dünya

Almanya yurt dışı seyahat yasağını 14 Haziran’a kadar uzattı

Almanya Federal Bakanlar Heyeti, korona virüs sebebiyle Mayıs başına kadar ertelediği beynelmilel seyahat yasaklarının vaktini 14 Haziran’a kadar uzattı. Bakanlar heyetinde rey çokluğuyla alınan kararın ardından beynelmilel tatil tasarılamalarının Haziran ayının ortasından sonrası için yapılması istendi.

Federal Dışişleri Bakanlığı da seyahat ihtarıyla alakalı bir söyleme yayınlayarak, “Bir Hayli ülkede Covid-19 salgınından dolayı karantina uygulandığı, dünya çapında giriş kısıtlamalarının bulunduğu, dünya genelinde salgından dolayı kamu yaşamına dönük kısıtlamalar uygulandığı ve hava yolu işletmelerinin uçuşları durdurduğu gelecek haftalarda yurt dışına sıradan bir şekilde seyahat etmek olası olmayacak” denildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın “Kimse bu sene, geçmiş senelerdeki gibi bir tatil yapamayacak. Dolu kumsallar ya da dağlarda bu sene bu cinsten tatiller yapılamayacak” söylemeleri, turizm etrafları tarafından tepki ile karşılanmıştı.

Alman hükümetinin Turizm Mesulü Thomas Bareiss de, “Uzak mesafeli seyahatler önümüzdeki haftalarda reelleşemeyecek. Avrupa genelinde salgının seyrine yine seyahat etmeye başlayacağımızı umuyoruz. Bu sene ülke içi tatilin ağırlıkta olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Koca
 

Sıradaki Haber :  Fransa’da 24 saatte 4 bin 982 korona virüs vakası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu