Dünya

Amphan Kasırgası, Hindistan ve Bangladeş’i vurdu: 14 ölü

Amphan Fırtınası, Hindistan ve Bangladeş’i vurdu. Fırtına, yeni tip korona virüs pandemisine müteveccih gayreti güçleştirirken yetkililer fırtına neticeyi 14 bireyin yaşamını kaybettiğini, binlerce konutun da büyük zarar aldığını kaydoldu. Bengal Körfezi’ne erişen fırtınanın süratinin saatte 185 kmye eriştiği ifade edildi. Fırtına sebebiyle oluşan dalga yüksekliğinin ise 5 metreye eriştiği kaydolundu.

Hindistan’da Batı Bengal Eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee yaptığı söylemede, eyalette 1’i çocuk en az 10 bireyin yaşamını kaybettiğini bildirdi. Başbakan Banerjee, bağlantı ağının çöktüğünü belirterek 500 bin bireyin tahliye edilmesine karşın hükümet yetkililerinin kasırganın şiddetini tamamen hesaplayamadıklarını dile getirdi. Başbakan Banerjee, “Korona virüsten daha büyük zarar ve imhayla karşı karşıyayız” dedi.

Ağaçlar ve elektrik direkleri yıkıldı

Batı Bengal eyaletinin başşehri Kalküta’da, şiddetli rüzgar neticeyi vasıtalar çekerken ağaçlar ve elektrik direkleri yıkıldı. Kentin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandığı aktarıldı. Hooghly bölgesinde de binlerce konutun fırtına neticeyi büyük zarar aldığı ifade edildi. Yetkililer, fırtınanın verdiği zararı ancak perşembe sabahı doğru bir biçimde değerlendirebileceklerine söyledi.

Hindistan Milli Afet Müdahale Eforu Genel Müdürü Satya Narayan Pradhan, fırtınanın özellikle fakir bölgelerde “oldukça devirici” olduğunu belirtti.

Bangladeş’te 4 vefat

Komşu ülke Bangladeş’te ise yetkililer, fırtına neticeyi en az 4 bireyin yaşamını kaybettiğini açıkladı. Ülkede bu hafta takribî 2.4 milyon şahıs barınaklara tahliye edilmişti. Bazı bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandığı bildirilirken tarım arazilerinin de hasar gördüğü ifade edildi.

Öte yandan Amphan Fırtınası sebebiyle Hindistan ve Bangladeş’te 3 milyon şahıs tahliye edilmişti.

Sıradaki Haber :  Japonya'da aşırı sıcaklar nedeniyle ölü sayısı 131'e yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu