Yerel

Bağcılar’ın en işlek sokak ve meydanları yayalara kapatıldı

İstanbul Bağcılar’da korona virüsle uğraş tedbirleri kapsamında Bağcılar Meydanı, Güneşli Meydanı ve en işlek 6 sokak yaşanan yoğunluk nedeniyle 15 gün süreyle yaya trafiğine kapatıldı. Sokak başlarına kurulan demir bariyerlerin başında görevli zabıta ve polis, caddeye yayalara ait antre-çıkışına izin vermiyor.

Dünyayı etkisi altına bölge yeni müşteri korona virüsün yayılmasının önüne geçmek amacıyla geniş çaplı önlemler alınmaya devam ediliyor. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Covid-19 salgınından vatandaşları gözetmek ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla ek önlemler aldı. Buna göre Bağcılar Meydanı ile Güneşli Meydanı, yürüyüş yolu olarak düzenlenmiş olan Güneşli Mahallesi Kirazlı Caddesi, Bağımsızlık Mahallesi Menderes Caddesi, Fatih Mahallesi Eski Pazar Caddesi, Yenigün Mahallesi 628. Cadde, Sancaktepe Mahallesi Çarşı Caddesi, Kirazlı Mahallesi-Yenimahalle Ahmet Kabaklı Caddesi 15 gün süreyle yaya antre-çıkışına kapatıldı. Kararın açıklanmasının arkasından meydan ve caddelerin giriş-çıkışları bariyerlerle çevrilerek, polis ve zabıta ekipleri tedbirini artırdı. Alınan karardan esnaf izin belgesi olanlar, transit gezgin ve ihtiyaçların karşılanması nedeniyle bölgeden dinmek zorunda olanlar muaf tutuluyor. Karara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na kadar cezai işlem uygulanacak.

“Devletimizin her önlemine vatandaşların uyması gerekir”

Yasaklanmış olduğu için kapatılan caddeyi kullanamayan Mehmet Halit Düzyol, “Aracımız diğer taraftaydı, arkadaşlar yasak olduğunu söylediler, yasağa uyarlamak zorundayız. Devletimizin her önlemine vatandaşların uyması gerektiğine inanıyorum. Uyulsun ancak bir an önce bunu atlatabilelim. Devlet ve ahali el ele inşallah atlatacağız” şeklinde konuştu.

“Bu kararlara uyarsak salgından tez günde kurtulabiliriz”

Getirilen yeni uygulamanın virüsün yayılmaması için kayda değer olduğunu belirten Mehmet Dürüst ise, “Caddeden giremedim. Uyarlamak gerekir. Hükümetimizin aldığı bu cins önlemler vatandaşlarımız için gerekli şeylerdir ama alınıyor. Sosyal mesafelerin korunması açısından getirilen yasaklara ne dek uyarsak bu salgından ivedi günde kurtulabiliriz” dedi.

Sıradaki Haber :  Eylül ayında termometreler 45 dereceyi gösterdi

10 Nisan Cuma günü saat 17.00’den itibaren uygulamaya konulan karar, 24 Nisan Cuma günü saat 24.00’e dek sürecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu