Gündem

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir Çam ve Sakura Kent Sağlık Kurumu’nin açılış merasiminde konuştu. 

– Japonya Başbakanı Abe’ye açılışa iştirak ettiği için ülkem ve halkım ismine teşekkür ediyorum. Bu müthiş yapıtın inşasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte de çok ehemmiyetli projelere beraber imzalaydık.

– İstanbul sıhhatte beynelmilel bir merkez

– Bu yapıt Kovid 19 salgını ile çabamızda da kritik bir yapıt olacaktır. Günlük 35 bin ayakta hasta alınacak. 500 özellikli operasyon yapılabilecek.

– 82 ülkeye tıbbı malzeme ve maske gönderdik

Başakşehir Çam ve Sakura Kent Sağlık Kurumu’nin açılış merasiminde konuşan Sıhhat bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

Bu kuruluşlar içinde kent sağlık kurumuları çağdaşa teçhizatları bakımından ehemmiyetli bir yer yakalamaktadır. Başakşehir sağlık kurumu ile beraber 11’nci kent sağlık kurumumuzu hizmete alıyoruz.

Kovid 19 salgını ile gayret zamanında bu yatırımların ne kadar ehemmiyetli olduğunu hep beraber görmüş olduk. Hastalık sağlık kurumularımızda yoğunluk olmadan hakimiyet altına alınmıştır.

Nitelikli sıhhat hizmetleri ile ülkemizi beynelmilel sıhhat bakımında ehemmiyetli bir konuma getirecektir. Sıhhat turizminde önde olan her ülkeden hemen hemen daha iyi bir altyapıya sahibiz. Türkiye dünyaya sıhhat hizmeti sunmaya taliptir.

Bugüne kadar hekiminden hasta bakıcısına kadar güçlüklere göğüs gören sıhhat personelimiz bu yeni mekanlara yeni bir ruh verecektir. Bu seviyede fedakar sıhhat personeline dünyada pek az ülke sahiptir.

Her geçen gün kuvvetlenen sıhhat sektörümüz Türkiye’nin ismini dünyaya sıhhat ülkesi olarak yazdıracaktır. 

Sıradaki Haber :  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'tan “Kadın-erkek'' paylaşımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu