Gündem

Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı söylemede, yurdun geçen hafta Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının tesiri altında kaldığı andırdırıldı. Sıcak hava dalgası sebebiyle özellikle güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklığının mevsim olağanlarının 10 ila 13 derece üzerinde izlediği ve uzun seneler sonra Mayıs ayı azami sıcaklık rekorlarının kırıldığı belirtilerek, “Sıcaklık rekoru kıran şehirlerimiz ve ölçülen sıcaklıklar Eskişehir’de 35.3, Konya 35.0, Muğla 39.4, Manisa 40.6, Aydın 42.6, Denizli 39.1, Uşak 34.5, Afyonkarahisar 33.9, Isparta ve Burdur 35.4 ve Antalya’da 43.0 olarak kaydolunmuştur” denildi.

Serin ve yağışlı hava geliyor

Sıcak hava dalgasının yarından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak tesirini kaybetmesinin beklendiğinin belirtildiği söylemede, “21 Mayıs 2020 Perşembe günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin tesirine gireceği, Cuma ve Cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı süresince hava sıcaklıklarının yurdumuzun kuzey ve iç bölgelerini sezilir derecede 10-15 derece olmak üzere yurt genelinde eksileceği ve mevsim olağanlarının altında izleyeceği hipotez ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Karadeniz’de güçlü yağış

Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemin; yarın Marmara Bölgesi, Batı Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde mahallî olarak gök hengameli sağanak yağışlara neden olması beklendiği bildirilerek, “Yağışlı sistemin 22 Mayıs Cuma günü Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz bölgesi ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir. Alana gelmesi beklenen sağanak ve gök hengameli sağanak yağışların Karadeniz bölgesinde mahallî olarak güçlü olacağı hipotez ediliyor.

Hafta sonu ve Ramazan Bayramı süresince de yağışların yurdumuzun özellikle doğu bölgelerinde Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tesirli olmaya devam etmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber :  Türkiye gündemine oturmuştu: O dereyle ilgili flaş başvuru

Söylemede ayrıca, rüzgarın ise yarın İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde, Cuma günü ise İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu bölgesinde güneybatı doğrultusundan lodos güçlü ve zaman zaman kısa süreli fırtına biçiminde eseceğinin hipotez edildiği vurgulandı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu