Sağlık

Corona virüs salgınında smear testi yaptırılır mı?

Paylaş

Pap smear (Pap deneme) kadınların rahim ağzı kanseri ya da prekanser (kanser öncüsü) taranmasında kullanılan bir testtir. Rahim ağzı kanserini erken bir Pap smear ile tespit etmek, iyileşme şansını artırıyor.

Pap smear, rahim ağzı (serviks) hücrelerinde gelecekte kanserin gelişebileceğini belirten değişiklikleri de saptama edebilir. Bu olağandışı hücreleri Pap smear testi ile erken tespit etmek, serviks kanserinin muhtemel gelişimini durdurmada birincil adım. Kanseri erken saptama olabilmek namına smear testi epeyce önemli.

Corona virüs pandemisi nedeniyle herkes evde kalıyor ve gerekli olmadıkça dışarı çıkmıyor. Bu dönemde hastanelere gitmek de kısıtlanmış bir durumda. Peki rahim ağzı kanserini tespit etme amaçlı yapılan smear testini salgın sırasında yaptırmakta bir sakınca var mı?

Tedaviye devam edin

Paylaş

Tedaviye devam edin

Uzmanlar, mevcut afiyet krizinden bağımsız olarak randevularınıza ve smear testi programlarınıza ast kalmanız gerektiğini söylüyor. Muhakkak corona virüs semptomları göstermediğiniz sürece! Smear testlerinin birçok bir pratisyen cerrahide bir muayenehane hemşiresi tarafından gerçekleştiriliyor, böylece corona virüsü deva olan koğuşları ve personeli etkilemiyor.

Bu nedenle, bir smear testi veya kolposkopi gibi bir çare için bekliyorsanız, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarını her gün takip etmenizde avantaj var.

Corona virüs semptomları göstermiyorsanız, şimdi tedavi olmanızda bir sakınca yok. Hastanede bulunduğunuz zaman içinde ellerinizi yıkamaya ve sosyal mesafeye but uydurmaya uyarı edin.

corona viüs amuda kalkmak

İlgili Haber
Pap Smear testi nedir, neden yapılır?
Pap Smear testi nedir, niçin yapılır?

Sıradaki Haber :  Maskesiz ticari taksi sürücüsüne bin lira suç oluşturan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu