Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan camilere yapılan saygısızlığa çok sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genişletilmiş Şehir Başkanları Toplantısı’na video konferans ile katıldı.
 

“Korona virüs salgının hamdolsun büyük miktarda hakimiyet altına aldık”

Buluşmada AK Parti Şehir Başkanları’na hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan korona virüs salgınına değinerek, “Ülkemizi de etkileyen korona virüs salgının hamdolsun büyük miktarda hakimiyet altına aldık. Salgının gerilemesiyle sıradanlaşma takvimimiz de işlemeye başladı. Bilgiler pozitif doğrultuda izledikçe bu adımlara yenilerin ilave etmeye devam edeceğiz. Henüz faaliyete geçmemiş iş yerleri ve sosyal alanlarla alakalı kararımızı büyümelere göre bayram sonrası vereceğiz. Türkiye bu süreçte sıhhat mevzusunda dünyanın en iyi ülkelerinden biri olarak takdir toplamıştır. Genel Sıhhat Sigortasının içericiliğiyle hiçbir yurttaşımızı mağdur etmedik. Sağlık Kurumularımızın, sıhhat personelimizin ilaç ve vasıta gereç gereksinimimizi yeterliliği ile en minik bir beceriksizliğe alan vermedik. Dünyanı pek çok yerinde yaşanan yeis verici görüntüler ülkemizde yaşanmadı. Bakanlıklarımızı ve tüm müesseselerimiz salgın sürecinin idarenmesinde büyük mücadele gösterdi, tarihi zaferlere imzalaydı. Ülkemizde ve tüm dünyada alınan temkinlerin yol açtığı ekonomik, sosyal, beşeri kasvetlerin giderilmesi mevzusunda da zaferli bir idare gösterdik. Ekonominin çarklarının işlemesini sürdürmek için pek çok yardım kutuyu büyüttük. Bugün her bakımdan gelişmiş ülkelerin daha ilerisinde bir yerde olduğumuzu görüyorum” diye konuştu.

“En minik umursamama salgının yine hortlamasına yol açabilir”

Türkiye’de ve dünyada günlük yaşamın bir vakit daha yeni kaidelere göre işlemek zorunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Maske kullanımı, fiziki mesafe, paklik kaidelerine riayet diye özetleyebileceğimiz yeni bir kumpasa geçiyoruz. Türkiye olarak yalnızca kendi hudutlarımız içinde bu salgını yenmemiz yetmiyor. Yakın etrafımız başta olmak üzere dünyanın tamamında salgın tesirsiz hale gelecek ki hep beraber rahat soluk alalım. O gün gelene kadar teyakkuz halinde olmayı sürdüreceğiz. En minik umursamama salgının yine hortlamasına yol açabilir. Böyle bir gidişatın ne derece ağır ekonomik ve sosyal neticelere neden olabileceğini son iki ayda yaşadıklarımız sarihçe göstermiştir.

Sıradaki Haber :  İzmir'den Davutoğlu'na şok: 6 ilçe başkanı istifa etti

Yaşadığımız her büyük kasvet gibi salgın sürecinin de bir sınav olduğunun şuuruyla çalışıyoruz. Bu sınavdan da surat akı ile çıkmak için tüm ihtimalleri seferber ediyoruz. Ulusumuzun her kesimin lüzumlarına müteveccih ayrı çözümler üreterek yaşadığımız yarıyılım menfi tesirlerini eksiltmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar 5.5 milyon dar kazançlı yurttaşımıza verdiğimiz biner lira karşılıksız nakit dayanağı ile insanlara sahipsiz olmadıklarını gösterdik. Sanayicimize, esnafımıza, çiftçimize çalışanlar verdiğimiz takviyelere herkesin sene sonuna kadar önünü görmesini sağladık. Gönül ve kafası âmâ husumetle kararmamış olan herkes ne yaptığımızı gayet iyi öğreniyor, görüyor, takdirini de ifade ediyor. Buna karşılık ülkenin önüne takoz olmayı, milletin tarihine, kültürüne bedellerine husumeti, devleti hırpalamayı esas politikayı haline getiren CHP bildiğimiz çirkin suratını sergilemekte geri durmuyor” biçiminde konuştu.

İzmir’de cami hoparlörlerinden müzik yayını yapılamasını sert bir dille tenkit eten Erdoğan, “İzmir’de camilerin hoparlörlerine sızan pespayeler hürmetsizce yayınlar yaparken, o şehirdeki CHP idareyicileri zevkten dört köşe bu rezilliği sosyal medyadan paylaşıyor. 15 Temmuz’da Sela okunan camilere saldırıp imamları darp eden. ezan sancak ve vatan düşmanı müstevli anlayış usunca rövanş alıyor. Bunların hayallerinde cami minarelerinden ezan sesi yerine başka bir ses dinlemek vardı bunu öğreniyoruz. Bu milletin son bireyinin son damla kanı da toprağı nemlendirmeden o hayallerine kavuşamayacaklar. ‘Ruhumun senden ilahi şudur ancak amacı, dokunmasın mabedinim göğsüne namahrem eli . Bu ezan ki şehadetleri dinin esası, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. Bu böyle devam edecek. Senelerdir ağızlarından köpükler saçarak, kalemlerinden kan damlatarak bize saldıranların hepsinin foyaları ortaya dökülüyor. Meğerse bunların hepsi de bize yönelttikleri ithamları çok daha beterine kendileri bilfiil istiyorlarmış. Bu ulusun ortak kıymetlerini yaptıklarını hırsızlıkları örtmek içi bir kalkan gibi kullanarak istismar ettiklerini herkes görüyor. Bunların hiçbiri bizi ilgilendirmiyor. Hukukun mevzusun olan işleri yargı, yönet mevzusu olan işleri alakalı müesseseler takip edecek. Hükumet olarak biz tasarılarımızı yaşama geçirmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  'Gençleşmek isterken kansere zemin hazırlamayın'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu