Gündem

Dışişleri Bakanlığından ABD Başkanı Trump’ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına karşı çıktı. Dışişleri’nden yapılan açıklamada, “ABD Başkanı Trump’ın 1915 olaylarına ilişkin 24 Nisan 2020 tarihli açıklaması Ermenilerin dogma haline getirmeye çalıştıkları sübjektif anlatıyı esas almaktadır. İç siyasi mülahazalarla yapılan bu açıklamanın bizim için hiçbir geçerliliği yoktur. Açıklamada serdedilen iddiaları reddediyoruz. Bu açıklamada, aynı dönemde Ermeni isyancılarca katledilen 500 binden pozitif Müslümanın acılarının ısrarla görmezden gelindiğini müşahede ediyoruz. Yargı ve hakkaniyetten mahrum bu anlayışın artık değişmesi gereklidir” ifadelerine yer verildi.

“1915 olayları konusunda bir Iki Taraflı Tarih Komisyonu kurulması önerimiz halen geçerlidir”

Açıklamada, “1915 olayları konusunda bir Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerimiz halen geçerlidir. Bu Komite kurulduğu takdirde gerçeklerin gün yüzüne çıkacağına inanıyoruz. Bu öneriyi gündemden düşürmeye yeltenenler ise 1915 olaylarındaki sorumluluklarını unutturmak isteyen radikal Ermenilerdir. ABD yönetimi artık bu gerçeği görmeli ve ona tarafından hareket etmelidir” denildi.

Açıklamada keza, şunlar da kaydedildi:

“bu arada, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılış sürecinde hayatını kaybeden Müslüman, Hristiyan, Yahudi tüm sivil Osmanlı milletlerini saygıyla anıyoruz.”

Cevdet Fırat Aydoğmuş

Sıradaki Haber :  İçişleri Bakanı Soylu'dan sokağa çıkma yasağı açıklaması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu