Foto Galeri

Dünyanın en olağandışı gelenekleri

Dünyanın en olağandışı gelenekleri
1La Tomatina, Valencia

La Tomatina, Valencia

Valencia kentine yakın Bunol kasabasında her sene düzenlenen La Tomatina festivaline yerel halkın yanı sıra binlerce turist de katılmakta. Son zamanlarda ünü artan bir şekilde yayılan şenlik fiilen eski bir gelenek. 1945 yılında çıkan bir isyanda köylüler polise aleyhinde domatesleri silah olarak fırlatmaya başlayınca sonraki yıllarda bu bir geleneğe dönüşür. La Tomatina her Ağustos ayının son çarşamba günü gerçekleştiriliyor.

2

En ucuz bilet için buraya tıklayın

3Thaipusam bayramı, Hindistan

Thaipusam bayramı, Hindistan

Hinduların bu kutsal bayramında millet Murugan’a fedakarlıklarını uygulamak için vücutlarının en hassas bölgelerini piercing ile deliyor. Gelenek Hindistan’ın yanı sıra Sri Lanka, Singapur, Mauritius, Malezya, Tayland ve Myanmar’da lokal kültürün bir parçası.

4Mermi Karınca Eldiveni töreni, Brezilya

Mermi Karınca Eldiveni töreni, Brezilya

Brezilya’daki Amazon yağmur ormanlarında yaşamış Satere-Mawe kabilesinde oldukça acılı bir gelenek sürdürülüyor. Erkek çocuklarının yetişkinliğe geçiş töreni olan bu ritüel esnasında gençler ormanın derinliklerine yanlarında birkaç birey refakatinde götürülüp elleri mermi karınca batmış bir eldivene sokuluyor. Dünyadaki en güvenli olmayan karınca türü olan mermi karıncaların ısırığı oldukça güvenli olmayan sonuçlar doğurabilecek bir zehre sahip. gerçi bu ritüeli gerçekleştirmeyenler erişkin bir erkek olarak kabul edilmediğinden mecburen her genç bu ritüeli gerçekleştiriyor.

5Ölüm ayini, Venezuela - Brezilya

Ölüm ayini, Venezuela – Brezilya

Venezuela ve Brezilya sınırları içinde yaşayan Yanomami kabilesinin kendilerine has gelenekleri bulunuyor. Ölülerini yakan Yanomami kabilesi, sonra bu ölülere ait külleri bölgesel bir çorbaya serpiştiriyor. Yanomamiler bu çorbayı içtiklerinde ölülerinin ruhunun, kendi bedenlerine geçtiğine inanıyor. Dahası bu çorba ölen kişinin en sevdiği kişiler tarafından içilmek zorunda.

6Bali, Endonezya

Bali, Endonezya

Bilhassa Endonezya’nın Bali adasındaki Hinduların önemsediği bu gelenekte dişler törpüleniyor. Erkek ve kadının, evliliklerinin gerçekleşmesi için mutlaka yapması gereken bu ritüel, kimi zaman düğün sırasında da gerçekleştiriliyor.

7Banyo yasağı, Endonezya

Banyo yasağı, Endonezya

Endonezya’da yer alan Tidong topluluğunda izdivaç sırasında çiftler kalın bir perdeyle ayrılacak şekilde bağlı yandan oturtulur. Merasim sırasında güvey hoş aşk şarkıları söylemediği sürece gelinin yüzü gösterilmez. Hoş aşk şarkılarının söylenmesinin peşinde perde açılır. Ardından ise ritüelin son parçası olarak evli çiftin, üç gün boyunca banyoya gitmesi yasaklanır.

8Ölülerle dans, Madagaskar

Ölülerle dans, Madagaskar

Afrika’nın güneyinde yer alan ada ülkesi Madagaskar’da epeyce ilginç bir gelenek yaşatılıyor. Ülkenin her uygun gerçekleştirilen bu gelenekte, ırk, ölen aile büyüklerin cenazelerini mezardan çıkarıp yeni elbiseler giydirerek düzenlenen geçit töreninde dans ediyor. Bu gelenek her yedi yılda bir tekrarlanıyor.

9Parmak kesme, Papua Yeni Gine

Parmak kesme, Papua Yeni Gine

Okyanusya’da bulunan bu ada ülkesi tüyler ürpertici bir geleneğe sahip. Baliem Vadisi’nde yaşamış Dani kabilesi üyeleri, ölen yakınlarının cenaze törenleri esnasında yaşadıkları kederin bir ifadesi olarak parmaklarını kesiyor. Bu aynı zamanda ölen yakınlarına duydukları sevginin de bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

10Bebek fırlatma, Hindistan

Bebek fırlatma, Hindistan

Dünyanın en münakaşacı ve tüyler ürperten geleneklerinden biri de Hindistan’da gerçekleştirilen bu ritüel. Aralık ayının birincil haftası gerçekleştirilen bu törende bebek, ebeveynleri tarafından tanrısal tapınağın tepesinden aşağıya fırlatılıyor. Bolluk ve huzur getireceğine inanılan bu ritüel esnasında sıkı güvenlik önlemleri alınsa da Karnataka eyaletindeki 500 takvim bu gelenek büyük tartışmalara yol açıyor.Dünyanın en münakaşacı ve tüyler ürperten geleneklerinden biri de Hindistan’da gerçekleştirilen bu ritüel. Aralık ayının birincil haftası gerçekleştirilen bu törende bebek, ebeveynleri tarafından tanrısal tapınağın tepesinden aşağıya fırlatılıyor. Bolluk ve huzur getireceğine inanılan bu ritüel esnasında sıkı güvenlik önlemleri alınsa da Karnataka eyaletindeki 500 takvim bu gelenek büyük tartışmalara yol açıyor.

Sıradaki Haber :  Tarihin seyrini değiştiren 5 yer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu