Dünya

Filistin BAE’nden gelen tıbbi yardımları reddetti

Korona virüs kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri Birleşik Arap Emirlikleri, Filistinli yetkililer ile bağlantıya geçmeden İsrail’e destek gönderdi. Başşehir Tel Aviv’de bulunan Ben Gurion Havalimanı’na erişen dayanakların Filistinli yetkililere İsrail aracılığı ile verilmesi Filistinlileri kızdırdı. Muhatap olarak İsrail’in alındığını korunan Filistinli yetkililer, takviyeleri kabul etmedi. Filistin, İsrail ile Filistin’in basmakalıplaşması için köprü oluşturması kastedildiği vurgulanan takviyeleri yalanladı.

Filistinli yetkililer, “Birleşik Arap Emirlikleri, takviyeler için bizimle bağlantıya geçmedi. Birleşik Arap Emirlikleri, takviyeler aracıyla İsrail ile basmakalıplaşmak için bir köprü oluşturmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. Filistinli yetkililer, kendileri ile bağlantıya geçilmeden İsrail aracılığıyla gelen hiçbir dayanağı kabul etmeyeceklerini söyledi.

Öte yandan, 2 gün evvel İsrail medyası Birleşik Arap Emirliklerinden Tel Aviv’e destek malzemesi taşıyan bir uçağın geldiğini duyurmuştu.

Muhammed Rabah
 

Sıradaki Haber :  Azez'de patlama: 1 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu