Dünya

Fransa’da Covid-19 krizi Macron’un popülaritesini düşürdü

Fransa’da Odoxa araştırma ve anket işletmeyi tarafından her ay asıllaştırılan popülarite anketine göre Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un popülaritesinin düştüğü, Başbakan Edouard Philippe’in ise yükseldiği çıktı. Her ay internet üzerinden yapılan ve bin 4 şahsın katıldığı ankette Covid-19 krizi sürecinde Başbakan Edouard Philippe ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un popülaritesi ölçüldü. Sağlık krizinin ilk ayında popülaritesi kısa bir vakit yükselen Macron’un puanı yine 7 puan gerileyerek yüzde 33’e düştü. Macron’un puanının Şubat ayı sonu seviyesine gerilediği belirtildi.

Yüzde 65’lik kesim Macron’un siyasetlerini doğru bulmuyor

Her 3 bireyden birinin Cumhurbaşkanı Macron’un faaliyetlerini hoşlanmadığı tanımlanırken, ankete katılanların yüzde 35’inin Macron’u “iyi bir cumhurbaşkanı” olarak nitelendirdiği bildirildi. Ankete katılanların yüzde 65’i ise Macron’un siyasetlerini hoşlanmadığını ifade etti.

Ankette korona virüs salgını sırasında Başbakan Edouard Philippe’in popülaritesinin yükselmesi dikkat çekti. Başbakan Philippe’in popülaritesinin 11 puan çoğalarak yüzde 46’ya yükseldiği ifade edildi.

Özlem Kaplan

Sıradaki Haber :  Bağdat Havalimanı’na roketli saldırı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu