Gündem

Geçen sene 75 liradan satılan balın kilosu bu sene 100 lira

İnsanoğlunun faydalandığı en daha önceki gıda maddelerinden olan bal, besin olmanın yanında asırlardır tıbbi rehabilitasyonlarda da kullanılıyor. Bakteri barındırmadığı için natürel antibiyotik özelliği de taşıyan bu gıda, pek çok hastalığa da iyi geliyor. Vitamin ve mineral kaynağı olan bal, bağışıklık sistemi başta olmak üzere bedene bir hayli verimi olduğu öğreniliyor. Kırıkkale Orman Firma Müdürlüğü Kılıçlar Bal Ormanında arıcılık işiyle uğraşan 55 yaşındaki Aydın Payar, geçen yıla göre daha iyi mahsul beklediklerini belirtti. Payar, bal maliyetlerinde de metamorfoz olacağını söyledi.

“Bu sene allahın izniyle daha hoş olacak”

Geçen sene 75 liradan satış yaptıklarını belirten Payar, “Ballarımız nitelikli ve netlikle katkı yok. İncelemeye sarih bir biçimde alıcılarımıza hizmet sunuyoruz. Bal kapasitesine geldiği zaman her sene mevsimsel olarak değişiyor. Bu sene allahın izniyle daha hoş olacak. Yakın bir zamanda 1 haftaya kadar balı getirirler” dedi.

“Maliyeti 100 lira etrafında olur”

Balın kilosunu bu yıl 100 lira olarak tanımladıklarını anlatan Payar, “Şu anda 400 kovan etrafında arımız var. Vasati olarak net bir şey demiyorum. Cenab-ı Allah öğrenir az çok. Allah yarar versin deriz ne çıkarsa, o da bizim talihimize. Balımızın maliyeti 75 liraydı geçen yıl. Bu yıl de her şeye zam geldi. Peteğin kilosu geçen yıl 30 liraydı bu yıl 45 lira oldu. Ona göre biz de balın maliyetini yüzde 25 zamlı olarak takribî 100 lira etrafında olur diye hipotez ediyorum” biçiminde konuştu.

Sıradaki Haber :  ABD’de korona virüs nedeni ile “araçlı” bayramlaşma

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu