Gündem

Günde 6 bin aileye yemek servis ediyorlar

Bu sene korona virüs Covid-19 salgını dolayısıyla lüzum dinlenmesi üzerine 3 bin şahsiyet aş konutu kapasitesini iki katına çıkaran Kızılay Ağrı Şubesi, şehir genelinde Vefa Sosyal Destek Grubu ile beraber evvelden tespit edilmiş lüzum sahiplerine erişiyor.

‘Aş konutumuzun kapasitesini iki katına çıkardık’

Vefa Sosyal Destek Grubu ile beraber şehirde erişemedik lüzum sahibi aile vazgeçmemeye mücadele gösterdiklerini söyleyen Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı yaptığı söylemede, Ramazan ayı evveli takribî 3 bin bireye eriştiklerini belirterek: “Kızılay Şubemiz, Kızılay Aşevi olarak, mevcut 3 bin şahsiyet aş konutu kapasitemizi bu sene Ramazan ayı ve korona virüs nedeni ile bu sayımızı 6 bin 270 bireye çıkardık. Burada ailelerimizin yemekleri hazırlanıyor. Yemek kaplarına dolduruluyor. Yakın semtlerimizdeki aileler gelip kendileri alıyor. Değişik semtlerde biz götürüyoruz. Malum bu sene salgın dolayısıyla iftar çadırları kurulamadı. Bizlerde aş konutumuzun kapasitesini iki katına çıkararak aynı gönül sofralarında ailelerimizle toplanmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Aş konutumuz Türkiye’nin ikinci büyük aş konutu’

Türk Kızılay Ağrı Şubesi bünyesinde kurulan aş evinin şu anda Türkiye’de Ankara’dan sonra ikinci büyük aş konutu olduğunu dile getiren Tatlı: “Ağrı’da yurttaşlarımız çok duyarlı. Yurttaşlarımızın bu mevzulardaki duyarlılığı çok hoş. Gerektiğinde desteklerini, zekâtlarını, sadakalarını Kızılay’a affediyorlar. İnsanlara eriştirme ismine bizimle dolaysız iletişime giriyorlar. Bizlerde daha fazla insana erişmek için elimizden gelen mücadeleyi yapmaya çalışıyoruz” biçiminde konuştu.

Ramazan Demir

Sıradaki Haber :  Bugün hava nasıl olacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu