Gündem

Hükümlüler tahliye edilmeye başlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 7 gün süren görüşmelerin arkasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kadar onaylanarak yürürlüğü giren yeni infaz düzenlemesinin hemen gerisinde tahliyeler başladı.
Türkiye genelinde 90 bin hükümlünün terhis edilmesi beklenirken, Adıyaman’da ise bu sayının 332 olacağı öğrenildi. Adıyaman Açık Cinayet İnfaz Kurumu’nda yer alan 719 kişinin tamamı 31 Mayıs 2020 tarihine değin izinli sayılacak. İzin bitiminde ise bu kişilerden 332’sinin terhis işleminin gerçekleşeceği, 387 kişinin ise hükümlü olarak cezasını çekmeye devam edeceği bildirildi.
Yasanın Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte Adıyaman Açık Suç Oluşturan İnfaz Kurumuna çıkan tüm sokak ve sokaklar polisler kadar kapatıldı. Barikatlarla kapatılan yola hiçbir araç ve hükümlü yakını bırakılmadı. Canice infaz kurumuna giren ahali otobüslerine ‘sosyal mesafe’ kuralına göre eksik sayıda hükümlü bindirildi. Hükümlülerden Adıyamanlı olanlar otobüslerle Sümer Meydanı, Valilik önü ya da Demokrasi Parkı’nda indirilerek burada aileleri tarafından özel araçlarla alınarak evlerine doğru ayrıldı. Adıyamanlı olmayan hükümlülerin ise yine aynı şekilde otobüslerle memleketlerine bırakılacağı öğrenildi.

Hükümlüler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye müteşekkir olduklarını dile getirerek, hür olmanın fazla güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.
Hükümlü yakınları ise, meclisten yasanın geçmesini karşılayan milletvekilleri ile devletin yetkililerine teşekkür etti.

Sıradaki Haber :  5 isimli adam: 'Eşim ‘5 tane kocam olmaması gerekiyordu benim’ diyor, boşanma davası açacak'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu