Dünya

İdlib’de her gün 1500 kişiye iftar veriliyor

Ramazan 2020 çalışmalarını ‘İyiliğe Dokun’ sloganıyla hakikatleştiren İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu İDDEF acil kriz bölgelerindeki faaliyetlerine ağırlık veriyor. Federasyondan yapılan söylemeye göre, bu kapsamda on yıldır iç savaş içinde hayat gayreti veren Suriyeli sivillerin yaşamını Ramazan ayında daha da basitleştirmek için çalışmalarına sürat veren İDDEF, İdlib’de kurduğu aşevinde pişirilen bin 500 karakter yemeği her gün çadır şehirlere ve briket konutlarda yaşayan savaş mağduru ulusa eriştirerek, dağıtımını yapıyor.

Söylemede, “İç savaşın sürdüğü Suriye’de 10 yıldır olduğu gibi bu sene de Ramazan ayı güç ve çabayla geçiyor. Suriye’deki savaş mağduru siviller için sene süresince sürdürdüğümüz destek çalışmalarını Ramazan ayının verimiyle genişlettik. Bu kapsamda yardımseverlerin bağışlarıyla hizmete aldığımız aşeviyle, anne baba ve çocukların aile olarak bir sofrada buluşup her gün sıcak yemekle iftar yapmasını sağlıyoruz. Ramazan ayının ilk günüyle beraber kazanların kaynamaya başladığı aşevinde kesilen kurbanların etleri yemek yapılarak kardeşlerimizin sofrasına erişiyor. Aşçılar tarafından pişirilen yemekler titizlikle ambalajlanarak çadır şehirde ve inşa ettiğimiz 106 briket konutta hayat gayreti veren savaş mağduru Suriyeli sivillere dağıtılıyor. Yemek pişirme ve dağıtma esnasında koronavirüs sebebiyle her türlü önlem alınırken maske takılıp eldivenler giyilerek çalışmalar sürdürülüyor. Ramazan ayı süresince sürecek sıcak yemek dağıtımıyla 40 bin birey iftarını yapacak” denildi.

“100 aileye hijyen koliyi ve içme suyu dağıtımı hakikatleştirdik”

Suriye aşevi projesiyle beraber besin ve giyim desteği de yapıldığı belirtilen söylemede, “Mazlum kardeşlerimize destek edebilmek, parasal ve manevi yaralarını sarmak ve onlar için bir umut olmak emeliyle iyilik çarşısı projemizi de yaşama geçirdik. Bugüne kadar 10 bin birey mont, pantolon, bot, kazak, atkı, bere, eldiven ve bir hayli elbise alarak mağazadan yararlanırken, iyilik çarşısı hizmet vermeye devam ediyor. Ayrıca briket konutlarına yerleşerek sıcak ve rahat yuvalarına kavuşan kardeşlerimiz için azık dağıtımı, çadır şehirlerde yaşayan 100 aileye hijyen koliyi ve içme suyu dağıtımı hakikatleştirdik. Suriye’de iyiliğe değmek ve iftar yemeğini mağdur sivillerle paylaşmak isteyen iyilikseverler, bağış sayfasından online, alakalı hesap numaralarına “Elektronik Fon Transferi/havale” yoluyla ya da “0212 621 00 65” numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alarak bağış yapabiliyor. Ayrıca İFTAR veya SOFRA yazıp 7230’a sms atarak 10 TL bağışta bulunabiliyor. Suriye’de iyiliğe değmek ve iftar yemeğini mağdur sivillerle paylaşmak isteyen iyilikseverler, bağış sayfasından online, alakalı hesap numaralarına “Elektronik Fon Transferi/havale” yoluyla ya da “0212 621 00 65” numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alarak bağış yapabiliyor. Ayrıca İFTAR veya SOFRA yazıp 7230’a sms atarak 10 TL bağışta bulunabiliyor.” ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber :  Afganistan’daki sel felaketinde can kaybı 122’ye yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu