Gündem

İki aydır yanına gidemediği oğlunun doğum gününü sağlık ocağında kutladı

Korona virüs salgını sebebi ile iki aydır çocuklarından ayrı kalmak zorunda kalan hemşire Şerife Karaşın, hem anneler gününde hem de oğlu Mehmet Buğra’nın doğum gününde çocuklarının yanında olamadı. Salgın sebebi ile sıhhat çalışanlarına getirilen kent dışına çıkma kısıtlamasından dolayı izin alıp memleketi Kütahya’ya gidemeyen hemşire Şerife Karaşın’un gidişatından haberdar olan Sıhhat Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal ve Sıhhat Sen azaları Şerife Karaşın’a sürpriz yaptı.

Sıhhat Sen Kütahya Şube Başkanlığı ile iletişime geçen Sıhhat Sen Ağrı Şube Başkanı Mağal ve sendika azaları sürpriz yaparak Şerife Karaşın ve oğlu Mehmet Buğra’yı doğum gününde görüntülü olarak bir araya getirdi. Ağrı’dan bin 393 km uzaktaki Kütahya’da vazgeçmek zorunda kaldığı oğlunun doğum gününü kutlayan Anne Karaşın, duygusal anlar yaşadı.

‘İki aydır çocuklarımı göremiyorum’

Hem anneler günün de hem de 8 yaşındaki oğlu Mehmet Buğra’nın doğum gününde korona virüs salgını ile gayret ettikleri için çocuklarının yanına gidemeyen Hemşire Şerife Karaşın, organizasyon sonrasında yaptığı söylemede: “ Ben üç yıldır Ağrı’da vazife yapıyorum. İki çocuk annesiyim. Biri 4, biri 8 yaşında iki oğlum var. Korona virüs sebebi ile çocuklarımızdan şu an ayrıyız. Konuttaki kronik rahatsızlıkları olan yakınlarımıza ve çocuklarımıza hastalığın bizden bulaşma tehlikesine karşı onlardan ufalamak zorunda kaldık. İki ay evvel onlar Kütahya’da kaldı. Dün Anneler Gününde ve bu gün oğlum Mehmet Buğra’nın doğum gününde onların yanlarında olamadım. Bu gün Sıhhat Sen Şube Başkanımız ve azalarımız bizi böylesi bir günde yalnız vazgeçmediler. Böyle bir organizasyon tertip ettiler. Her kese çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Lütfen kaidelere uyalım’

Korona virüs salgınının bir an evvel bitmesi için her kesi kaidelere uymaya çağıran anne Karaşın: “ Bu gün oğlumun doğum gününde yanında olabilmeyi çok isterdim. Ama şu anda vazife başında olduğumuz için, yapmamız gereken daha ehemmiyetli işler olduğu için bu gün burada kaldık. Ama en kısa müddette bu salgın bir an evvel bittiğinde bizde yavrularımıza kavuşuruz. Benim gibi bir hayli sıhhat çalışan anne ve baba var. Hepsi şu anda çocuklarından ayrı. O surattan bizim de evlatlarımıza kavuşmamız için herkese sesleniyorum. Lütfen konutta kalın ve kaidelere yatıl. Bir an evvel bu salgını Türkiye olarak hep beraber yenelim” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Kağıthane’de pazarda Ramazan yoğunluğu

‘Senenin annesi olarak seçtik’

Sıhhat Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal ise yaptığı söylemede korona virüs salgını ile çabası sebebi ile iki aydır çocuklarından uzak kalan hemşire Karaşın’a yardım ve moral vermek emeliyle oğlu Mehmet Buğra için doğum günü organizasyonu tertip ettiklerini ifade ederek, “Öncelikle tam annelerimizin geçmiş Anneler Gününü kutluyorum. Bu salgın sürecinde tam sıhhat çalışanlarımız güç bir süreçten geçiyor. Şerife Hemşiremizin vaziyetini de kendisini bildik. Bu gidişat karşısında çok duygulandık. Kendisi iki aydır çocuklarından ayrı. Bizde buradan böyle bir organizasyon yapmayı düşündük. Kütahya Sıhhat Sen Şube Başkanımız Ahmet Demirlaf ile beraber bu organizasyonu kumpasladık. Hem bura da anne ve babanın suratlarını güldürelim hem de orada çocuklarımızın da bir nebze olsun suratı gülsün istedik. Organizasyonda Kütahya Şubemiz orada çocuğumuzun doğum gününü kutladı. Bizde bura da anne ile beraber kutladık. Aynı zamanda annemiz, hemşiremiz Şerife Karaşın’u da senenin annesi seçtik. Allah çocuklarına uzun ömürler versin. Allahın İzniyle en kısa vakitte de bu salgını hep beraber atlatmış da oluruz” biçiminde konuştu.

Ramazan Demir
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu