Dünya

İngiltere’de korona kısıtlamaları protesto edildi

Korona virüs salgını sebebi ile can kayıplarının her geçen gün çoğaldığı İngiltere’de bir grup gösterici uygulanan kısıtlamaları protesto etti. İngiltere’nin başşehri Londra’da bulunan Hyde Park’ta toplanan takribî 40 şahsiyet grup korona virüs salgını ile çaba kapsamında uygulanan kısıtlamaları protesto etti. Göstericilerin, ellerinde taşıdıkları pankartlara “Serbestlik”, “Yeni klasiğe hayır” ve aşı karşıtı sloganlar yazdıkları görüldü. Polis, şov tertip edilen parkın çevresinde geniş güvenlik önleri alırken, çok rakamda göstericiyi nezaretine aldı.

İngiltere’de 23 Mart tarihinden itibaren salgınla çaba kapsamında muhtelif kısıtlamalar uygulanırken, hükümet geçtiğimiz günlerde kademeli olarak sıradanlaşmaya dönüş tasarısını devreye sokmuştu.

İngiltere’de toplam korona virüs olay rakamı 240 bin 161’e, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 34 bin 466’ya erişti. İngiltere, dünyada koronaya bağlı can kaybının en fazla yaşandığı ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

Sıradaki Haber :  Karantinaya girmesi gerekirken uçağa binmek istedi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu