Dünya

Irak Başbakanı El-Kazimi: ‘Topraklarımız hesaplaşma sahası olmayacak’

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi’nin Basın Ofisi’nden yapılan söylemede, El-Kazimi’nin Amerika Birleşik Devletlerinin yeni Bağdat Büyükelçisi Matthew Tueller ve İran’ın Bağdat Büyükelçisi İrec Mescidi’yi ayrı ayrı kabul ettiği bildirildi.

El-Kazimi, Büyükelçi Tueller ile ekonomi, güvenlik ve terörle gayret alanlarında iki ülke arasındaki iş birliği ve koordinasyonun geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. El-Kazimi, iki ülke arasında yapılması tasarlanan stratejik ziyaret için hazırlıkların yanı gizeme bölgenin kararı mevzusunun ele alındığını belirtti.

Büyükelçi Tueller, yaptığı söylemede ülkesinin Irak’a başta ekonomik ve korona virüs salgını ile gayret olmak üzere tam alanlarda dayanak etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Başbakan El-Kazimi, görüşmede ülkesinin topraklarının hesaplaşma sahasına dönüşmesine ve rastgele bir arkadaş veya komşu ülkeye saldırmak için kullanılmasına izin etmeyeceklerini vurguladı. El-Kazimi, ülkesinin topraklarında terör yuvalarına izin verilmeyeceğini aktardı.

Başbakan El-Kazimi, bölgenin huzur ve kararını sağlamak ve iki komşu ülke milletlerinin çıkarı güzergahında İran ve tam komşu ülkeler ile iyi ilişkiler kurmaya itina gösterdiğini ifade etti. İran Büyükelçisi ise tam alanlarda Irak ile ikili ilişkilerini geliştirmeyi arzuladıklarını bildirdi.

Abdulkadir Hacıoğlu
 

Sıradaki Haber :  Hollanda, hava saldırısında yanlışlıkla öldürdüğü bir Iraklı aileye tazminat ödeyecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu