Dünya

Trump: ‘Kim Jong-un’un iyi olduğunu görmekten memnunum’

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, can verdiği iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un sıhhatli bir biçimde yine ortaya çıkmasına ait söyleme yaptı. Trump, Kim Jong-un’un fabrika açılışındaki resimlerini paylaşan Malezya’da yaşayan Türk yurttaşı Lokman Karadağ’ın tweet’ini alıntılayarak yaptığı paylaşımda, “Onun geri döndüğünü ve iyi olduğunu görmekten hoşnudum” dedi.

Trump’ın Türk yurttaşın tweeti’ni alıntılaması dikkat sürüklerken, Lokman Karadağ ise Trump’a cevap olarak, “Sayın Başkan tweet’imi alıntıladığınız için teşekkürler” dedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un can verdiğine ait iddiaların ardından dün haftalar sonra ilk kere ortaya çıkmıştı. Kuzey Kore fotoğrafı haber ajansı KCNA, Kuzey Kore lideri Kim’in başşehir Pyongyang’ın kuzeyinde bir gübre fabrikasının açılışına katıldığını duyurmuş ve görüntülerini yayınlamıştı.

Kim Jong-un en son 11 Nisan’da Emekçi Partisi’nin buluşmasında görülmüştü. Kim’in 15 Nisan’da Kuzey Kore’nin kurucusu Kim Il Sung’un doğum günü merasimine katılmaması sıhhat gidişatı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu. Kim Jong-un’un geçirdiği kalp operasyonunun ardından gidişatının ağır olduğu ve can verdiği iddia edilmişti.

Sıradaki Haber :  Fransa'da son 24 saatte korona virüsten 243 ölüm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu