Gündem

İstanbul Havalimanı normalleşme sürecine hazırlanıyor

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve henüz ilk senesinde küresel HUB olan İstanbul Havalimanı, bayağılaşma sürecine hazır olmak ismine çalışmalarına sürat kesmeden devam ediyor. İstanbul Havalimanı’ndaki yolculuk tecrübesini iyileştirmek ve Covid-19 sonrası yarıyılda “tehlikesiz ve hijyenik” hizmet vermek için teknik takımlar özverili çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul Havalimanı, zorunlu arayı en bereketli biçimde değerlendiriyor

Covid-19 pandemisinin dünyada baş gösterdiği ilk günden itibaren İstanbul Havalimanı’nda yoğun bir çalışma içerisinde olan teknik takımlar, zorunlu arayı da fırsat öğrenerek havalimanı terminalini yolcular için hazır hale getiriyor. Yolcu alanlarındaki taban kaplamalarının cilalama ve derz hakimiyetleri yapılırken, yüksek asma tavanlarda paklik ve boya işlerine devam ediliyor. Havacılık faaliyetlerine ara verilen bu yarıyılda, önümüzdeki kış sezonu için de ıslak hacimlerin bakımları, cephe ve çatı sistemlerinin hakimiyetleri, hareketli ve değişmez mobilyaların bakım çalışmaları da sürüyor.

İstanbul Havalimanı terminalindeki yolculuk tecrübesini daha yukarıya taşımak ismine yolcuların ve çalışanların konforu için yeni mahaller ilave ediliyor. İlave ıslak hacimler, çocuk reyin alanları, peyzaj alanları ve bürolar oluşturulurken, manili konuklara ait alanlarda ise tertip etmeler yapılıyor. İstanbul Havalimanı’nda misyon yapan personel için yemekhaneler, sürece müteveccih yenilenerek, Covid-19 sonrası personel geçişleri için lüzumlu tertip etmeler de yaşama geçiriliyor.

Elektrik-elektronik sistemlerin tasarılı bakımlarına devam ediliyor

İstanbul Havalimanı’nı, ilk günden bu yana pek çok alanda olduğu gibi, küresel salgın sonrasında da yolculuk tecrübeyi anlamında dünyaya misal bir havalimanı olarak faaliyete döndürmek başlıca maksatlardan biri olarak görülüyor. Bu emele müteveccih elektrik-elektronik sistemlerin bakımları aralıksız yapılıyor. Orta büyüklükteki kentlerin enerji lüzumunu karşılayabilecek kapasitede olan ve 7/24 sürekli çalışan sistemleri besleyen trafoların, jeneratörlerin, UPS makinelerinin, elektrik panolarının, aydınlatma armatürlerinin hakimiyet ve bakımları devam ediyor.

Sıradaki Haber :  Tedavisini Cumhurbaşkanı Erdoğan üstlenmişti, tümörü yüzde 15 küçüldü

İstanbul Havalimanı’ndaki topraklama ve yıldırımdan korunma sistemlerinin de periyodik ölçümleri sürerken, yangın idrak etme, ihbar ile manili tuvaletlerinde bulunan acil ipli çağrı sistemleri, vasıta tünelleri ve elektrik/mekanik galerilerde bulunan acil gidişat telefonları, telsiz sistemlerinin test ve tasarılı bakımları da yapılıyor. Tüm bunların yanı gizeme havalimanı genelinde daha evvel galibiyet ile yapılmış yangın senaryo testleri de yineleniyor.

Meselesiz bir yaz yarıyılı için mekanik sistemlerin gözetici ve önleyici bakımları kumpaslı olarak yapılıyor. Yaz ayları da düşünülerek İstanbul Havalimanı’ndaki ısıtma ve soğutma sistemlerinin meselesiz çalışması emeliyle soğutma gruplarının, sirkülasyon pompalarının, kazanların, yakıcıların sistemlerdeki filtrelerin, hava & tortu ayırıcılar ve kimyevi dozaj sistemlerinin, klima santrallerinin tasarılı bakım, hakimiyet ve başkalaşımları da takımlar tarafından hakikatleştiriliyor.

Takımlar, özel havacılık sistemlerinin periyodik bakımlarını aralıksız sürdürüyor

İstanbul Havalimanı Terminali’nin doğusunda yer alan 3. Pistin hazırlıkları sürerken, yolcu körüklerinin, 400 Hz uçak enerji sistemlerinin ve uçak ön abuhavalandırma sistemlerinin bakımları ile seyrü sefer sistemlerin yakın zamanda açılacak 3. Pist’e kuruluş edilen sistemler ile entegrasyon çalışmaları da takımlar tarafından sürdürülüyor. Yanı gizeme, asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen bant sistemlerinde aylık gözetici bakımları titizlikle yapılıyor.

Covid-19 gözetici önleyici faaliyet çalışmaları da sürüyor

Covid-19 ihtiyatlarına müteveccih havalimanı bünyesindeki tüm havalandırma kanallarında filtre ve kanal paklikleri, filtre dezenfeksiyonu yapılmış, paklik ve dezenfeksiyon sıklığı çoğaldırılmıştır. Eş bir paklik ve sterilizasyon süreci havalimanındaki tüm alanlar ve özellikle çokça değilen yüzeylerde de sık aralıklarla devam ediyor.

Check-in Bankoları, Pasaport Hakimiyet Bölgeleri, Oturma Grupları, Asansörler, Yemekhane, Bankamatikler, Tüm Yeme İçme Alanları, Alışveriş alanlarında ise sosyal mesafenin korunmasına müteveccih alakalı çalışmalar yapılıyor.

İstanbul Havalimanı’nda yürütülen bakım-onarım faaliyetlerini değerlendiren İGA Havalimanı Şirketi Teknik Hizmetler Genel Müdür Destekçisi Fırat Emsen, “İstanbul Havalimanı’na dönüş için artık günleri saydığımız bu yarıyılda, yolcularımıza sıhhat güvenliği anlamında ‘sıfır tehlikeli’ bir havalimanı sunmak üzere hummalı bir çalışma sürdürüyoruz. Alakalı tüm ünitelerimizle beraber gecemizi gündüzümüze katarak ve ‘her şeyden evvel sıhhat’ diyerek; büyük bir hassasiyet ve titizlikle süreci yürütüyoruz. Yürütülen bu sürecin en ehemmiyetli ayağını da İstanbul Havalimanı’nın hemen her yerinde devam eden Teknik Hizmetler ve Periyodik Bakım Faaliyetleri oluşturuyor. İstanbul Havalimanı, tüm dünyayı tesiri altına alan Covid-19 pandemi süreci süresince, gözetici önleyici ve tasarılı bakımlara 7/24 devam ederek bayağılaşma süreci ile beraber yolcularına kaldığı yerden eşsiz bir yolculuk tecrübeyi sunacak. Bu güçlü süreci hep beraber atlatacağımıza inanıyor, yolcularımızı karşılayacağımız günü ‘hazır bir biçimde’ coşkuyla bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sıradaki Haber :  Bakan Ersoy: 'Alman misafirlerimizi ağırlamaya hazırız'

Tuncer Cengiz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu