Gündem

İstanbul’da çok sayıda tıbbi koruyucu malzeme ele geçirildi

İstanbul Gümrük Muhafaza Firaricilik ve İstihbarat Müdürlüğü takımlarınca Bakanlığın kullanımında bulunan bilgi sistemleri üzerinden yapılan değerlendirmeler neticeyi Muratbey Gümrük Sahasında bulunan bir tır mercek altına alındı. Tahlil sonucunda plastik konut ve mutfak eşyası taşıdığı beyan edilen yabancı plakalı tır tehlikeli olarak değerlendirildi. X-ray tarama aygıtına sevk edilen ve tarama sonucunda kuşkulu yoğunluğa tesadüfülen tırın aranmasına karar verilerek arama hangarına alındı.

Vasıtanın dorsesi açıldığında taşıtta beyan edilen plastik konut ve mutfak eşyasının hiç bulunmadığı görüldü. Bu eşyanın yerine taşıtta, yurt dışına çıkarılması Sağlık Bakanlığının ön iznine bağlı olan ancak beyan edilmediği gibi işletmece rastgele bir izin evrakı sunulmayan çok rakamca tıbbi gözetici donanım bulunduğu anlaşıldı.
Yapılan sayımda, izinsiz evraksız beyan edilmeksizin kanunlara ters olarak yurt dışına çıkarılmak istenen toplam; 760 bin adet cerrahi maske, 1 milyon 310 bin adet eldiven ve 8 bin 200 adet gözetici tulum bulunduğu tespit edildi. Taşıtta ayrıca, yeniden beyan edilmeyen 190 çift pabuç, 81 adet çanta ve 6 bin 195 adet muhtelif tekstil türü eşya da olduğu saptandı.

Gümrüklenmiş kıymeti 1 milyon 170 bin Türk lirası olan beyan harici eşyaya, bu eşyanın taşınmasında kullanılan taşıta el konulurken, mevzuya ait yürütülen adli soruşturmaya devam ediliyor.

Emin Kuvat
 

Sıradaki Haber :  Son Dakika: İtalya'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 362'ye yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu