Gündem

İstanbul’un tarihi meydanlarından tarihi kareler

Yeni alıcı korona virüsün yayılımını engellemek amacıyla 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasına gidildi. Perşembe günü gece saat 00.00’da uygulamaya konulan kararın ikinci gününde İstanbul’un tarihi meydanlarından tarihi kareler görüntülendi. Her sene yerli yabancı ağırladığı milyonlarca turist ile dünyada sayılı şehirler arasında yer alan İstanbul’un meydanlarında ve sokaklarında bu kez sessizlik başat oldu. İstanbul’un en önemli sembol meydanlarından olan Taksim Meydanı tarihi günlerinden birisine tanıklık etti. Olağan zamanlarda kalabalıktan yürümekte zorlanılan meydanda bu defa parmaklar sayılır sayıda insan vardı.

Boşluğu güvercinler doldurdu

Alınan kısıtlama kararının gerisinde meydanda sadece devriye görevi yürüten polisler, temizleme çalışmalarına sürekli belediye ekipleri ve basın mensupları vardı. öte yandan meydanda insanlardan boşalan boşluğu ise bu defa güvercinler doldurdu. Güvercinler meydanın yeni simgesi oldu. ara sıra polis ekiplerinin de yem verdiği güvercinler, gün boyu alanı terk etmedi.

Eminönün Meydanda tarihi sessizlik

İstanbul’un bir öteki başka kayda değer meydanı ise Eminönü Meydanı da güvercinlere kaldı. Yem satan vatandaşların olmamasından nedeniyle güvercinleri bu kez belediye ekipleri besledi. Boğazın eşsiz güzelliklerini ve Galata Kulesi’ni Eminönünden izlemek isteyen vatandaşlar için yapılan banklar ise boş kaldı. Galata Köprüsü’nde de bu kez sükunet hakim oldu. Balık yakalamak isteyen yüzlerce İstanbulluların uğrak noktası olarak büyük öneme sahip olan köprünün üstünde bu defa kimseler yoktu. Köprü üzerinden geçen araçlar ise parmakla sayıldı. Eminönü’nün tarihi Mısır Çarşısı ise kısıtlamadan ötürü kepenk indirdi. Ramazan ayı öncesi binlerce vatandaşın alışverişini yaptığı tarihi çarşıda bu kez kimselerin olmadığı görüldü.

Meydanlarda benzer kare

Eyüpsultan Camii meydanın da anlamsız kaldığı görüntülendi. Salgın dolayısı ile Ramazan ayı boyunca kapalı olmasına karar bahşedilen caminin bahçesinde yer alan güvercinleri tekrar belediye ekipleri besledi. İstanbul’un öteki meydanları; Beşiktaş, Sultanahmet, Kadıköy, Üsküdar’da da aynı görüntüler kaydedildi.

Sıradaki Haber :  Cizre Nehri'nde kaybolan adamın cansız bedenine ulaşıldı

Ertuğrul Gün
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu